Ηράκλειο: Καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζομενους του ΠΑΓΝΗ

Νέες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ηράκλειο: Καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζομενους του ΠΑΓΝΗ

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, τα κονδύλια που εκταμιεύτηκαν με αποτέλεσμα να έχουν μείνει απλήρωτες οι υπερωρίες από Ιούλιο έως σήμερα, καθώς και όλες οι πρόσθετες αμοιβές του Οκτωβρίου.

Ανάλογες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ είχαν καταγγείλει τον περασμένο Αύγουστο αλλά και τον Μάιο, καθώς τότε είχαν να λάβουν τις αποζημιώσεις για περισσότερους από τρεις μήνες.

«Η ελάχιστη ανταμοιβή των υγειονομικών («ηρώων» κατά τα άλλα), που εδώ και πάνω από 2 χρόνια εργάζονται σε συνθήκες υποστελέχωσης και εντατικοποίησης, με εξουθενωτικά ωράρια, συνεχείς μετακινήσεις για “μπάλωμα” των κενών, θα ήταν η έγκαιρη αποζημίωση για το σύνολο των υπερωριών τους», αναφέρει το Σωματείο, τονίζοντας παράλληλα ότι «αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, είδη βασικής ανάγκης».

Το Σωματείο διεκδικεί:
  • Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας
  • Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και Αργίες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αύξηση της ελλιπέστατης κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.