Ηράκλειο:Κλιμάκιο του ΚΚΕ στη συγκέντρωση συμπαράστασης των συμβασιούχων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Ημερομηνία:

Στη συγκέντρωση συμπαράστασης των συμβασιούχων εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη με σκοπό τη μονιμοποίησή τους, συμμετείχε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, και τον Δημήτρη Βρύσαλη μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.
Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εξέφρασε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την οποία παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή : την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ανέδειξε την μεγάλη ευθύνη για την ομηρεία που ζουν εδώ και χρόνια οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων, που έχουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά που διατήρησαν και επέκτειναν τις ελαστικές μορφές εργασίας. Όσο κι αν οι εκπρόσωποι των κομμάτων αυτών έρχονται τώρα να δηλώσουν δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι όλοι όσοι κυβέρνησαν ως τώρα, ψήφισαν και αρνούνται να καταργήσουν την συνταγματική απαγόρευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (άρθρο 103), όπως πρότεινε το ΚΚΕ.
Το κλιμάκιο κάλεσε του εργαζόμενους όλων των εργασιακών σχέσεων να δείξουν τη δύναμή τους, με την οργάνωση τους στο σωματείο τους και με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία 9 Νοέμβρη για να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...