Ηράκλειο : Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ στις δύο οικογένειες της τραγωδίας του Γεροποτάμου

Ημερομηνία:

Επτά μήνες έχουν περάσει από την ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε στα νερά του Γεροποάμου στη Μεσαρά Ηρακλείου όπου έχασαν άδικα την ζωή τους τέσσερα άτομα.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Επτά μήνες μετά, εγκρίθηκε η κρατική ενίσχυση για την βοήθεια των δύο οικογενειών που – σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ – ανέρχεται σε εφάπαξ επιχορήγηση 10.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Μάλιστα, η επιχορήγηση αυτή αφορά και την οικογένεια του 61χρονου από τον Αποκόρωνα που έχασε την ζωή του καθώς πνίγηκε στον Βατουδιάρη ποταμό.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση του ποσού των 1.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος σε κάθε ανήλικο παιδί των τριών, συνολικά οικογενειών, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως η επιμέλεια του βρέφους που άφησε πίσω του το βρίσκεται στους παππούδες του και συγκεκριμένα στους γονείς του Κώστα Γιανναδάκη.

Η επιμέλεια του βρέφους είναι προσωρινή, μέχρις όρου διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο για την οριστική απόφαση.

Πηγή: cretapost.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για το...

Από 22 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2026 οι...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις για το...

Από 22 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2026 οι...

Στο νοσοκομείο ο θείος, στη φυλακή τα...

Παραμένει νοσηλευόμενος ο 43χρονος, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ένοχος για ενδοοικογενειακή βία ο 47χρονος πατέρας 16χρονου παιδιού με αυτισμό στα Χανιά

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για απλή σωματική...

Ποινή φυλάκισης με αναστολή για τους Έλληνες που άνοιξαν σημαία στην Αγία Σοφία

Η απόφαση εκδόθηκε από τουρκικό δικαστήριο για το περιστατικό...