Ηράκλειο: «Κραυγή» αγωνίας από άστεγο στον Καράβολα – «Με διώχνουν, δεν έχω που να πάω»

Ημερομηνία:

Το δικό του δράμα βιώνει ο 60χρονος Μηνάς Χατζηδάκης που αναγκάζεται να ζει σε τροχόσπιτο στην περιοχή του Καράβολα στο Ηράκλειο.

Ζει σε αυτό, όντας άστεγος απο το 2014, όμως αυτή τη στιγμή η Κτηματική Υπηρεσία του Δήμου, του έχει δώσει διορία 5 μέρες προκειμένου να φύγει απο το σημείο καθώς φαίνεται να εμποδίζει τον αιγιαλό.

Μη έχοντας που αλλού να πάει, περίμενε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά του απο το πρόγραμμα Επανένταξης αστέγων με στόχο την αναζήτηση σπιτιού, στο οποίο έχει ενταχθεί μέσω της Πρόνοιας, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Ο ίδιος, αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόγραμμα ενώ αυτή τη στιγμή όντας άνεργος, ζει μόνο με το επίδομα ΚΕΑ των 200 ευρώ και δεν δύναται να βρει σπίτι να νοικιάσει.

«Μου έχουν στείλει δυο φορές χαρτί από την Κτηματική Υπηρεσία και σήμερα μου έστειλαν κι άλλο, λέγοντάς μου ότι σε πέντε μέρες θα πρέπει να έχω αποχωρήσει από τον χώρο. Αυτή τη στιγμή ζω με το επίδομα ΚΕΑ. Είμαι σε πρόγραμμα αναζήτησης σπιτιού μέσω της Πρόνοιας, όμως δεν μπορώ να βρω μια στέγη καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση και περιορισμένη διάθεση. Επιπλέον είμαι άνεργος. Ζω με 200 ευρώ επίδομα που παίρνω. Αντιμετωπίζω σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και υποστηρίζομαι με μηχάνημα. Δεν έχω που να πάω. Θέλω να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου ώστε να μην βρεθώ στο δρόμο», λέει απελπισμένος ενω την ίδια ώρα, με την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ ελπίζει και εύχεται να βρεθεί λύση στο θέμα του το συντομότερο δυνατό.

Ο ίδιος προ ημερών είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, πάνω στην απόγνωσή του σε μια προσπάθεια να διαμαρτυρηθεί με αφορμή το έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, με το οποίο του ζητείται η άμεση απομάκρυνση του από τον επίμαχο χώρο.

Ο άστεγος ο οποίος έχει βρει καταφύγιο στη περιοχή οκτώ χρόνια τώρα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το σημείο και ότι αναμένει να στεγαστεί στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του δήμου Ηρακλείου.neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την...

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Ψηφιακό άλμα για το Βενιζέλειο νοσοκομείο: QR...

Ένα νέο εργαλείο άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες θέτει...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία ανθρώπων

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από...

Run Greece: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Κρήτης

Την Κυριακή 29 Μαρτίου η εκκίνηση. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου

Εργασίες συντήρησης, ενίσχυσης και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροδότησης φέρνουν...