Ηράκλειο: Μαθητές διανυκτερεύουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Έρχεται το School Sleep Over
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης αλλιώς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που, για δύο ξεχωριστά βράδια στις 2 και 9 Ιουνίου, μπορούν να διανυκτερεύσουν στους χώρους του, να κοιμηθούν δίπλα σε μια αρκούδα, να αγωνιστούν δίπλα στους δεινόσαυρους, να αναζητήσουν τον χαμένο θησαυρό και να ξυπνήσουν με τους ήχους της φύσης.

Οι υπεύθυνοι του Μουσείου επαναφέρουν τον καινοτόμο και επιτυχημένο θεσμό της διανυκτέρευσης στο Μουσείο (Sleep over) απευθυνόμενοι σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, οι οποίοι συνοδεία δασκάλων και γονέων (προαιρετικά), διανυκτερεύουν στο Μουσείο, πλάι στη μόνιμη έκθεσή του, που αναπαριστά οικοσυστήματα της ανατολικής Μεσογείου.

«Οι μικροί μας φίλοι θα κοιμηθούν δίπλα στη φύση, αφού πρώτα δημιουργήσουν ένα μοναδικό αναμνηστικό της βραδιάς, θα παίξουν παιχνίδια, θα μάθουν για το φαινόμενο του σεισμού και θα πάρουν μέρος σε ένα κυνήγι θησαυρού σχεδιασμένο ειδικά και μόνο για μαθητές! Το πρωινό τους θα ξεκινήσει γεμάτο ενέργεια με αγωνίσματα δίπλα στους Δεινόσαυρους και πριν αποχαιρετίσουν το μουσείο, θα φωτογραφηθούν όλοι μαζί στους χώρους του!» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η πρακτική της Διανυκτέρευσης στο Μουσείο –SleepOver είναι ένας τρόπος προσέγγισης του μουσειακού χώρου με μία οπτική που απομακρύνεται από το μοτίβο της παραδοσιακής επίσκεψης. Η διαφορετική οπτική του ίδιου χώρου συμβάλλει στον μετασχηματισμό της εντύπωσης ότι το Μουσείο είναι ένας χώρος σε αποχή από την πραγματική ζωή. Το μουσείο βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, εξελίσσεται, ακριβώς όπως ένας ζωντανός οργανισμός, διατηρώντας παράλληλα παραδεδομένες αξίες και αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς επιστήμης και πολιτισμού μέσα στον οποίο όλοι μπορούν να έχουν θέση.

Το πρόγραμμα του Juniors’ Sleepover

19:00-19:30 Ανοίγουν οι πόρτες του Μουσείου για τους Juniors Sleepover!

Κατασκηνώνουμε και δημιουργούμε το μοναδικό MFIK_Sleepover μπλουζάκι!

19:30 Κυνήγι θησαυρού!

20:30 Δοκιμάζουμε σεισμούς αλλιώς!

21:00 Κάνουμε πικ νικ στο Αναψυκτήριο του Μουσείου!

21:30-22:30 παραχώρηση της αίθουσας προβολών του μουσείου για προβολές ντοκιμαντέρ / ταινιών / συζήτηση ή εναλλακτικά παίζουμε επιτραπέζια παιχνίδια του μουσείου!

23:00 Κοιμόμαστε δίπλα στη φύση ακούγοντας τους περίεργους ήχους της!

το επόμενο πρωί

07:30 Αγωνίσματα δεινόσαυρου!

08:00 Πρωινό, το οποίο παρέχεται από το Μουσείο και συμπεριλαμβάνεται στην τιμή

08:30 Αναμνηστική φωτογραφία*

Ο εξοπλισμός που απαιτείται να έχουν μαζί τους οι συμμετέχοντες είνα: sleeping bag, υπόστρωμα, φακός, πυτζάμες, παντόφλες, παγουρίνο*, είδη προσωπικής υγιεινής και ένα βραδινό γεύμα.

*στο Μουσείο υπάρχουν ψύκτες νερού από όπου τα παιδιά μπορούν να εφοδιάζουν τα παγουρίνο τους με νερό.

Τιμή συμμετοχής στη Διανυκτέρευση στο Μουσείο (sleepover): 30€ ανά άτομο.https://www.ertnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.