Ηράκλειο:Με επιτυχία η Εκδήλωση στα Παράσυρτα Εμπάρου για τη μάχη της «Μαγερεύτρας»

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου την Κυριακή 11 Ιούλη στην τοποθεσία Παράσυρτα Εμπάρου για τη μάχη της «Μαγερεύτρας» που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας τον Ιούνη του 1947, ενάντια σε κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις.

Στην τοποθεσία αυτή έχει αναγερθεί μνημείο από την Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου προς τιμήν των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ενώ πριν την εκδήλωση της Κυριακής, ο χώρος καλλωπίστηκε ακόμα περισσότερο με την κατασκευή σκάλας που οδηγεί στο μνημείο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχακης, αντιπρόσωποι των παραρτημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κωστής Χαλκιαδάκης ( Δήμος οροπεδίου Λασιθίου), Γιώργος Φιλιππάκης (Δήμος Αγίου Νικολάου), Μαρία Κοτσιφακη (Δήμος Ιεράπετρας), Κωστής Μωυσακης (Δήμος Βιάννου) καθώς και πλήθος κατοίκων της Εμπάρου και των γύρω χωριών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Κοτσιφάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, με το ιστορικό της μάχης που έδωσε στα λασιθιώτικα βουνά η ομάδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με επικεφαλής τον καπετάνιο Βασίλη Πλαγιωτάκη.

Έπειτα, τη κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Συντυχακης, όπου ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

“Η σημερινή μας παρουσία εδώ μπροστά στο μνημείο των 20 μαχητών του ΔΣΕ, όπως κάθε χρόνο, μας δίνει δύναμη, να συνειδητοποιήσουμε τους σκοπούς αυτού του αγώνα, αλλά και την ακλόνητη αφοσίωση των μαχητών του, στην πραγματοποίησή τους. 74 χρόνια μετά, ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται, καθώς συνεχίζει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, συνεχίζει το καπιταλιστικό σύστημα να ματώνει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, συνεχίζει να γεννά κρίσεις, φτώχεια και πολέμους.

Σήμερα, οι αστικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης, παίρνουν μέτρα, για να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, να εκτονώσουν την αγανάκτησή του. Ο αόρατος εχθρός, ο κορονοϊός, έφερε στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα και την επικινδυνότητα του ορατού εχθρού, του καπιταλισμού.

Από τη μία, η γύμνια των συστημάτων υγείας, έκτακτα μέτρα και ΠΝΠ, επιδόματα πείνας, φτώχεια και ανεργία στους εργαζόμενους, χαράτσια, ΔΕΗ, νερό, δάνεια, εφορία. Αμέτρητος ο κατάλογος των υποχρεώσεων.”
Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τη ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Δήλωση Συντυχάκη για τις εκδηλώσεις τιμής στη...

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 30 εκτελεσθέντες...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στις Κάτω Ασίτες

Στο επίκεντρο σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός...

Ηράκλειο:Δήλωση Συντυχάκη για τις εκδηλώσεις τιμής στη...

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 30 εκτελεσθέντες...

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στις Κάτω Ασίτες

Στο επίκεντρο σημαντικά έργα, παρεμβάσεις και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ποιοι θα λάβουν «δώρο» έως 4 ενοίκια το φθινόπωρο – Τον Σεπτέµβριο οι πρώτες πληρωµές

Ερχεται διπλή πληρωμή για 50.000 γιατρούς, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές που...

Ιατρικός άθλος στην Κρήτη: Πρωτοποριακή επέμβαση έδωσε νέα ευκαιρία ζωής σε 74χρονο καρδιοπαθή!

Μία ιδιαίτερα απαιτητική καρδιολογική επέμβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο...

LIVE: Oλυμπιακός – Ατρόμητος 0-0 (ημ.)

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Ατρόμητος,...

Καιρός: Ισχυρό κύμα ζέστης προ των πυλών – Τι δείχνουν τα νέα δεδομένα για καύσωνα

Ισχυρή ζέστη αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με τα τελευταία...