Ηράκλειο:Με επιτυχία η Εκδήλωση στα Παράσυρτα Εμπάρου για τη μάχη της «Μαγερεύτρας»

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Υπαίθρου Ηρακλείου την Κυριακή 11 Ιούλη στην τοποθεσία Παράσυρτα Εμπάρου για τη μάχη της «Μαγερεύτρας» που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας τον Ιούνη του 1947, ενάντια σε κρατικές και παρακρατικές δυνάμεις.

Στην τοποθεσία αυτή έχει αναγερθεί μνημείο από την Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου προς τιμήν των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ενώ πριν την εκδήλωση της Κυριακής, ο χώρος καλλωπίστηκε ακόμα περισσότερο με την κατασκευή σκάλας που οδηγεί στο μνημείο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχακης, αντιπρόσωποι των παραρτημάτων Ηρακλείου και Λασιθίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κωστής Χαλκιαδάκης ( Δήμος οροπεδίου Λασιθίου), Γιώργος Φιλιππάκης (Δήμος Αγίου Νικολάου), Μαρία Κοτσιφακη (Δήμος Ιεράπετρας), Κωστής Μωυσακης (Δήμος Βιάννου) καθώς και πλήθος κατοίκων της Εμπάρου και των γύρω χωριών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Κοτσιφάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, με το ιστορικό της μάχης που έδωσε στα λασιθιώτικα βουνά η ομάδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με επικεφαλής τον καπετάνιο Βασίλη Πλαγιωτάκη.

Έπειτα, τη κεντρική ομιλία έκανε ο Μανώλης Συντυχακης, όπου ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:

“Η σημερινή μας παρουσία εδώ μπροστά στο μνημείο των 20 μαχητών του ΔΣΕ, όπως κάθε χρόνο, μας δίνει δύναμη, να συνειδητοποιήσουμε τους σκοπούς αυτού του αγώνα, αλλά και την ακλόνητη αφοσίωση των μαχητών του, στην πραγματοποίησή τους. 74 χρόνια μετά, ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται, καθώς συνεχίζει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, συνεχίζει το καπιταλιστικό σύστημα να ματώνει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, συνεχίζει να γεννά κρίσεις, φτώχεια και πολέμους.

Σήμερα, οι αστικές κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης, παίρνουν μέτρα, για να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, να εκτονώσουν την αγανάκτησή του. Ο αόρατος εχθρός, ο κορονοϊός, έφερε στην επιφάνεια όλα τα αδιέξοδα και την επικινδυνότητα του ορατού εχθρού, του καπιταλισμού.

Από τη μία, η γύμνια των συστημάτων υγείας, έκτακτα μέτρα και ΠΝΠ, επιδόματα πείνας, φτώχεια και ανεργία στους εργαζόμενους, χαράτσια, ΔΕΗ, νερό, δάνεια, εφορία. Αμέτρητος ο κατάλογος των υποχρεώσεων.”
Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τη ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για...

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...

«Παπούρα: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Δικαίωσης»

Επί τάπητος τα νέα δεδομένα για το Μνημείο –...

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για...

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...

«Παπούρα: Ξετυλίγοντας τον μίτο της Δικαίωσης»

Επί τάπητος τα νέα δεδομένα για το Μνημείο –...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έξαλλος με Ισπανία και Βρετανία ο Τραμπ – «Στο Ιράν σχεδόν τα πάντα έχουν καταστραφεί»

Για ποιο λόγο είναι ενοχλημένος ο Αμερικανός πρόεδρος με...

ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι και πώς μπορούν να τον εξοφλήσουν σε περισσότερες από 12 δόσεις

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε- Οι προϋποθέσεις για τη...

Υπόθεση Καλλέργη: Στη φυλακή το ζευγάρι για την απάτη άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην προφυλάκιση της 50χρονης μεσίτριας και του 57χρονου συντρόφου...

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία στις 5/3 με αίτημα τον άμεσο απεγκλωβισμό των ναυτικών που βρίσκονται στην εμπόλεμη περιοχή

Η διοίκηση της ΠΝΟ χαρακτηρίζει «ιδιαιτέρως σοβαρή και επικίνδυνη»...