Ηράκλειο:Με εξαιρετική επιτυχία ο δεύτερος κύκλος Σχολής Γονέων

Ημερομηνία:

Για την πολυπλοκότητα του ρόλου του γονέα

Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» ολοκλήρωσε έναν ακόμα εξαιρετικά επιτυχημένο δωρεάν κύκλο Σεμιναρίων Σχολής Γονέων με την πάντα άψογη συνεργασία του Διαγνωστικού Κέντρου «Ηρόδοτος». Σκοπός των Σεμιναρίων ήταν η εκπαίδευση και στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα στην πολυπλοκότητα του ρόλου του γονέα, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες. Οι συναντήσεις, υπό την καθοδήγηση του στελέχους του Συνδέσμου, Κοινωνικής Επιστήμονος και Ειδικού Ψυχικής Υγείας Ελένης Γερακάκη, στις οποίες συμμετείχαν είκοσι γονείς παιδιών ηλικίας 12-18 ετών, περιελάμβαναν ζητήματα εφηβείας με στόχο ο γονέας να μπορέσει να βρει εύκολες, πρακτικές και άμεσες λύσεις, πάντα με γνώμονα τη θετική ανάπτυξη του παιδιού.
Η μεγάλη συμμετοχή κατέδειξε το τεράστιο ενδιαφέρον των γονέων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους και πώς θα τοποθετούνται ορθότερα απέναντι σε αυτά. Παράλληλα, η θετικότατη αξιολόγηση που έλαβε η Σχολή Γονέων και τα αιτήματα συνέχισής της, επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά το πολύ υψηλό επίπεδο του στελεχιακού δυναμικού του Φορέα και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
Η Πρόεδρος του Φορέα Μαίρη Παχιαδάκη και η Επιστημονική Δ/ντρια του Διαγνωστικού Κέντρου «Ηρόδοτος» Αικατερίνη Ανδριανάκη υπογράμμισαν τη σημασία της δημιουργικής συνεργασίας, που στόχο έχει την ανάπτυξη του κοινωνικού πολιτισμού, ενώ παράλληλα συνεχάρησαν τους συμμετέχοντες που αξιοποιούν ευκαιρίες για μάθηση κι αναζητούν την επιμόρφωση από ειδικούς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου...

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Ιατρείο– 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου,...

Ιστορικές στιγμές για την Κρήτη: Μεγάλο τριήμερο...

Εορταστικές δράσεις σε Μάλια, Κνωσό, Αρχάνες και Ζώμινθο από...

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου...

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Ιατρείο– 4η ΤΟΜΥ Ηρακλείου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται το «Σπίτι μου 3» μετά τα ναυάγια «1» και «2»

Μετά το Βατερλό των προηγούμενων δύο προγραμμάτων «Σπίτι μου»...

3,4 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό στο πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία...

Αλέξης Τσίπρας: «ΕΛΑΣ» Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του νέου κόμματος

ΕΛΑΣ: Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη    Την επίσημη έναρξη ενός νέου πολιτικού...