Ηράκλειο:Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Δήμο Χερσονήσου

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Πλήθος πιστών και θρησκευτική κατάνυξη στον αγιασμό των υδάτων – Εορταστικές τελετές σε Μάλια, Σταλίδα, Λιμένα Χερσονήσου, Ανισαρά, Ανάληψη, Ποταμιές, Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνη Χάνι αλλά και στο Ενυδρείο Κρήτης

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε στο Δήμο Χερσονήσου η γιορτή των Θεοφανίων.
Οι τελετές αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους πιστών ενώ πολλοί ήταν οι θαρραλέοι κολυμβητές που τίμησαν και φέτος το έθιμο βουτώντας στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.
Για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος δήλωσε : «Η λαμπρή γιορτή των Θεοφανίων μας καλεί να στοχαστούμε και να φωτιστούμε με όσα κάνουν τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική και πιο αισιόδοξη. Εύχομαι η Θεία Φώτιση να επικρατήσει και να λάμψει η ζωή μας από το φως της αγάπης και να αντικρίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».
Στο Δήμο Χερσονήσου πραγματοποιήθηκαν τελετές αγιασμού των υδάτων σε Μάλια, Σταλίδα, Λιμένα Χερσονήσου, Ανισαρά, Ανάληψη, Ποταμιές, Γούβες, Γούρνες, Κοκκίνη Χάνι αλλά και στο Ενυδρείο Κρήτης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.