Ηράκλειο:Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε νέα εθελοντική αιμοδοσία στο ΕΛΜΕΠΑ

Την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε άλλη μία επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία στους χώρους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (αμφιθέατρο Σμυρνάκη, Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου). Συνολικά 59 φοιτητές και μέλη του προσωπικού προσήλθαν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και έδωσαν αίμα υπό την επίβλεψη της κινητής ομάδας αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.

Η αιμοδοσία διοργανώθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας του ΕΛΜΕΠΑ και το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ (7η ΥΠΕ Κρήτης).

Η «Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας» του ΕΛΜΕΠΑ συγκροτείται από φοιτητές και άτομα που με οποιαδήποτε ειδικότητα και σχέση εργασίας εργάζονται σε οποιαδήποτε υπηρεσία των δραστηριοτήτων του ιδρύματος. Η ομάδα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (ΕΜΑ) και υπάγεται στο Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας, της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, του ΕΛΜΕΠΑ, ενώ σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ προγραμματίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα εθελοντικές δράσεις αιμοδοσίας στο χώρο του ΕΛΜΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικό αίτημα για έκδοση Ταυτότητας Εθελοντή Αιμοδότη μέσω του λογαριασμού χρήστη που μπορεί να δημιουργήσει στο ΕΜΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.