Ηράκλειο:Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το «4o AEGEO CUP» που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Απόστολου Παπουτσάκη

Ο Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και βασικό χορηγό το CAR-Q διοργανώνει και φέτος 18-20 Απριλίου 2022 το 4o AEGEO CUP,ένα αθλητικοπολιτισμικό γεγονός, αφού πέρα από τους αγώνες παιδικού ποδοσφαίρου, οι φιλοξενούμενες ομάδες θα γνωρίσουν πολιτισμικά το Ηράκλειο αλλά και την Κρήτη.

Το Αegeo Cup είναι ένα διεθνές τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου, που φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη για τα 10 χρόνια του επί πολλά χρόνια προέδρου του ΕΡΓΟΤΕΛΗ Απόστολου Παπουτσάκη. Την διεθνή ταυτότητά του έδωσαν κατά καιρούς οι ομάδες που συμμετείχαν από Βραζιλία , Γερμανία και Κύπρο, ενώ σημαντικές ήταν και οι συμμετοχές ομάδων από την Super league, όπως ο Ολυμπιακός , Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Άρης, Ηρακλής.

Έμπρακτα στηρίζουν την διοργάνωση τα σωματεία της πόλης, όπως ΟΦΗ, ΠΟΑ, Ηρόδοτος, ΛΙΝΤΟ, Παναθηναϊκός, Αθλόπολις, CANDIA, Αλμυρός κ.α. Παιδικά τμήματα όλων των ΠΑΕ του νησιού, ακαδημίες ποδοσφαίρου, ποδοσφαιρικά σωματεία με ακαδημίες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό συμμετέχουν με τους αθλητές τους .
Σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης για την αθλητική διοργάνωση αναφέρθηκαν:

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης: «Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα άθλημα με αναρίθμητους «ακολούθους» που δεν γνωρίζει ηλικιακούς και φυλετικούς περιορισμούς. Έτσι χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ως Περιφέρεια συνδιοργανώνουμε μαζί με το Γ.Σ. Εργοτέλη στο Ηράκλειο το AEGEO CUP, καθώς αποτελεί ένα διεθνές τουρνουά, θεσμό στα δρώμενα του παιδικού ποδοσφαίρου. Η σημαντικότητα του AEGEO CUP είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς μέσω αυτού περισσότερα από 800 παιδιά, μικροί ποδοσφαιριστές, όπως οι συνοδοί τους θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις ομορφιές που προσφέρει ο αθλητισμό.
Ο πρόεδρος του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργος Στειακάκης: «Ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια αισθανόμαστε για την διοργάνωση του 4ου AEGEO CUP με την υποστήριξη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, αλλά και του ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και της ΕΠΣΗ Ηρακλείου. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κεντρικό χορηγό την εταιρεία CARQ.
Το φετινό AEGEO CUP αφιερώνεται στην μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ. Ελπίζουμε οι 60 ομάδες και τα 800 περίπου παιδιά να χαρούν αυτή την γιορτή και την διαμονή τους στο Ηράκλειο».
Ο Κώστας Καλπακίδης, τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος τουρνουά: «Στο φετινό AEGEO CUP, που αφιερώνεται στη μνήμη του επί πολλά χρόνια πρόεδρο του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ, καλωσορίζουμε την συμμετοχή για πρώτη φορά τεσσάρων ομάδων της Κ17 κοριτσιών.
Συμμετέχουν 24 ακαδημίες παιδικού ποδοσφαίρου με 60 ομάδες(800 περίπου παιδιά)σε 9 διαφορετικές ηλικίες και από τους 4 νομούς της Κρήτης, Κύπρο, Αθήνα και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ, ΛΙΝΤΟ, ΑΛΜΥΡΟΣ, ΕΓΟΗ και ΚΑΝΤΙΑ. Στόχος του τουρνουά είναι να διασκεδάσουν μέσα από το παιχνίδι, να κάνουν νέους φίλους και μέσα σε αθλητικά πλαίσια να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.
Το τουρνουά προσφέρει, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενες ομάδες την ιστορική και με μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά πόλη του Ηρακλείου(αθλητικός τουρισμός).
Η συμμετοχή χιλιάδων παιδιών που συμμετείχαν από το 2003 στο τουρνουά μας, αλλά και άνθρωποι της πολιτικής, κοινωνικής και αθλητικής ζωής του τόπου μας που μας τίμησαν με την παρουσία και τη στήριξη τους, είναι το κίνητρο και η δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».
Στόχος
Στόχος της διοργάνωσης αποτελεί η γνωριμία –μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο-ομάδων, προπονητών και αθλητών από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ένα ποιοτικό περιβάλλον ευγενούς άμιλλας, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, καθώς και η προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κρήτης.
Προτεραιότητες της διοργάνωσης είναι παράλληλα:
-Προβολή του Ηρακλειώτικου παιδικού ποδοσφαίρου σε ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό,
-Δημιουργία διασυνδέσεων (networking) μεταξύ προπονητών, παραγόντων και αθλητών του παιδικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο,
– Έμπρακτη προβολή αθλητικού τουρισμού, επέκταση τουριστικής περιόδου.
Το 4ο Aegeo cup 2022 θα φιλοξενηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και σε γήπεδα της πόλης του Ηρακλείου, όπως LIDO SOCCER, CANDIASPORT, ΕΓΟΗ, Αλμυρού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γ.Σ.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ www.ergotelis.gr , αλλά και την facebook σελίδα του τουρνουά aegeo cup.
Λόγω της πανδημίας του covid 19 το 2020 και 2021 το τουρνουά δεν πραγματοποιήθηκε. Με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι διοργανωτές αισιοδοξούν ότι και φέτος θα διεξαχθεί ξανά το μεγαλύτερο σε συμμετοχές τουρνουά ποδοσφαίρου της Κρήτης, του οποίου η ιστορία αρχίζει το 2003, ένα άρτιο, ανταγωνιστικό, πάντα στα πλαίσια του fair play, με σεβασμό στον αθλητή (συμπαίκτη, αντίπαλο) τουρνουά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.