Ηράκλειο:Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Gala της έκθεσης του Ιωάννη Σταθογιάννη

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το Gala της έκθεσης του Ιωάννη Σταθογιάννη «Stathoyiannis IS & Zhu Pillows Collection Αφηγήσεις και Διάλογοι 21 συν 8 Καλλιτεχνών»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το Gala της έκθεσης του Ιωάννη Σταθογιάννη «Stathoyiannis IS & Zhu Pillows Collection Αφηγήσεις και Διάλογοι 21 συν 8 Καλλιτεχνών» το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, στις 20:30, στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΟΝ» 2021 του Δήμου Ηρακλείου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την από 2 έως 10 Ιουλίου στο Hotel Olympic, Πλατεία Κορνάρου 43, Ηράκλειο Κρήτης. Η είσοδος στους χώρους του ξενοδοχείου Olympic θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. Ώρες Λειτουργίας: 09:30 – 13:30 και 18:00 – 21:30

Ο σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση στο κοινό της συλλογής “Ioannis Stathoyiannis Is & Zhu pillows collection” και η ανάδειξη του θεματικού διαλόγου μεταξύ του εικαστικού ψηφιακού σχεδιασμού του Ι. Σταθογιάννη (όπως αυτός αποτυπώνεται σε ύφασμα) και των έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις, κατασκευές, animation, σχέδια μόδας, έργα-υφαντά, σχέδια τυπωμένα σε ύφασμα, φωτογραφία και ποίηση, συνθέτουν ένα εικαστικό σύμπαν 21 συν 8 καλλιτεχνών σε συνομιλία. Ζητούμενο της έκθεσης είναι η δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ των εικαστικών δημιουργών και η εμπειρία της δημιουργικής καλλιτεχνικής ζύμωσης.

Θεματικές Ενότητες έκθεσης. Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες
Η έκθεση αρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
1η Θ.Ε.: “Τόπος και Παρουσία”. Συμμετέχουν: Μ. Αποστολάκης, Σ. Γιακαμόζη,
Τ. Μπακαλούμα, Δ. Μπέλλος, Χ. Τσουμπελέκας, Ν. Λαμπρινός, Σ. Χάιτα.
2η Θ.Ε.: “Κρητική μυθολογία & φύση. Μεταξύ Αφαίρεσης και Παραστατικής εικασίας”. Συμμετέχουν: Δ. Αναστασάκης, Δ. Δαββέτας, Α. Καραμανλή, Β. Σαγκιώτη, Π. Τσακάλου, D. Topalova, J. Liodaki, Σ. Χανιαδάκη.
3η Θ.Ε.: “Emotions. Το χρώμα ως αίσθημα και συναίσθημα”. Συμμετέχουν:
Ε. Βολακάκη, G. Grama, Δ. Λαμπρετσα, Β. Μπέλλου, Ν. Σκιαδά, Ε. Πυτικάκη,
Π. Χατζηδάκη.
4η Θ.Ε.: “Meet the artist” & “Live or die”. Συμμετέχουν: Α. Ανδρέου,
Μ. Καρκανάκη, Χ. Μαργαρίτης, Σ. Μπακιρτζή, Μ. Μπατζόλης, Μ. Λιτινα,
Ε. Ρούσσος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.