Ηράκλειο:Mε την συναυλία των Encardia «Στις Άκρες του Ιονίου», συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».

Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου
«Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

Mε την συναυλία των Encardia «Στις Άκρες του Ιονίου», συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί».
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης 21:00
Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Συναυλία: Encardia «Στις Άκρες του Ιονίου»
Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς δελτία εισόδου ή προσκλήσεις)

Από τις Μικρασιατικές ακτές και τα βάθη της Ανατολίας, στην άλλη άκρη, στις ακτές του Ιονίου πελάγους και τη Magna Grecia. Οι Encardia με παραδοσιακούς ρυθμούς και χορούς του Ιταλικού Νότου, θα «αντιπαρατεθούν» με τη μουσική της αλησμόνητης πατρίδας, της Ιωνίας. Ένα αόρατο νήμα συνδέει Ανατολή και Δύση και περίτρανα αποδεικνύει, πως όπου υπάρχει ελληνισμός, υπάρχει πολιτισμός. Αυτός είναι ο λόγος ένταξης της σημερινής συναυλίας σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο κατά κύριο λόγο στη Μικρασιατική Μνήμη.

Οι Encardia λοιπόν, με μουσικές και χορούς, με τραγούδι, θα θυμίσουν στο κοινό, πως Ελλάδα υπάρχει εκτός συνόρων του Ελληνικού Κράτους, σε πείσμα των καιρών. Αρκεί να διατηρείται στη μνήμη και στις καρδιές.

Καλλιτέχνες & Συντελεστές: Κώστας Κωνσταντάτος, κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι Bαγγέλης Παπαγεωργίου, ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι Μιχάλης Κονταξάκης, κιθάρα, τραγούδι Ναταλία Κωτσάνη, τραγούδι, κρουστά Δημήτρης Τσεκούρας, κοντραμπάσο, τραγούδι Χορευτές: Δάφνη Σταθάτου Αναστασία Δρούγα Γιώργος Παπαδόπουλος

Δείτε ηλεκτρονικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» εδώ https://bit.ly/3pvveS0
*Το έντυπο πρόγραμμα διανέμεται δωρεάν από το Ταμείο του Κηποθεάτρου “Νίκος Καζαντζάκης”, το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο), τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και το Info Point στα Λιοντάρια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.