Ηράκλειο : Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, σήμερα (14.02.2020), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προσήχθησαν συνολικά είκοσι (20) ημεδαποί και συγκεκριμένα 12 άντρες και 8 γυναίκες.
Σε πέντε (5) από τους προσαχθέντες σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση και την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες στο Ηράκλειο, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο 2019 έως και τον Δεκέμβριο 2019 και για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια και συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι τέσσερις από τους προσαχθέντες (3 γυναίκες και ανήλικος) διέπραξαν ακόμα δύο κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες την 08 και 10.02.2020, αφαιρώντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 2.000 ευρώ, για τις οποίες σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τους.

Τονίζεται ότι οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο...

Το «Νίκος Καζαντζάκης» ξεπέρασε ήδη από τον Οκτώβριο την...

Ημερίδα ” Μινωικός Πολιτισμός UNESCO” στο...

Τετάρτη 19/11: Ημερίδα " Μινωικός Πολιτισμός UNESCO" στο Επιμελητήριο...

Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης για το αεροδρόμιο...

Το «Νίκος Καζαντζάκης» ξεπέρασε ήδη από τον Οκτώβριο την...

Ημερίδα ” Μινωικός Πολιτισμός UNESCO” στο...

Τετάρτη 19/11: Ημερίδα " Μινωικός Πολιτισμός UNESCO" στο Επιμελητήριο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Δραματικές οι εκτιμήσεις για την ελαιοκομική περίοδο – Το στοίχημα της αμερικανικής αγοράς

Δραματική μείωση παραγωγής και ευκαιρίες διείσδυσης στις ΗΠΑ για...

Καστέλι: Το νέο αεροδρόμιο «απογειώνει» την Ελλάδα

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι προχωρά με...

Πληθωρισμός: Έξι χρόνια «αφαίμαξης» των καταναλωτών – Στο +35% οι τιμές των τροφίμων

Ο πληθωρισμός των τροφίμων πλήττει αναλογικά περισσότερο τα νοικοκυριά...

Χανιά:Η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ,«Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» στην Κάντανο

«ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» μια κωμωδία του Άκη Δήμου Το Δημοτικό...