Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ζωοκλεφτών

Ηράκλειο: Μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού ζωοκλεφτών

Περίπου στις 9 το βράδυ (Κυριακή, 29/11/2021) ζωοκλέφτες με κλεμένο αγροτικό έστησαν ολόκληρη επιχείρηση κλοπής ζώων στην περιοχή Κόξαρη του Δήμου Χερσονήσου. Η λεία τους ήταν 145 αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είχαν και βοήθεια αφού στο κλεμένο 4Χ4 μπορούσαν να χωρέσουν περίπου 45 αιγοπρόβατα.

Για κακή τους τύχη οι ζωοκλέφτες συνάντησαν κοντά στο Ηράκλειο, στο ύψος του Καρτερού, περιπολικό της ΕΛΑΣ που διενεργούσε ελέγχους.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την Αστυνομία κινήθηκαν σε παράδρομο του ΒΟΑΚ.

Οι κινήσεις τους όμως έγιναν αντιληπτές από την Αστυνομία, οπότε και κινήθηκαν κατά του του αγροτικού.

Οι δράστες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών έως και 4 φορές.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν μεν το αυτοκίνητο, οι δράστες όμως ξέφυγαν και αυτή τη στιγμή διεξάγεται μεγάλη έρευνα εντοπισμού τους, ενώ τα 45 ζώα επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικού της Άμεσης Δράσης είναι άτομο μετρίου αναστήματος, ελαφρώς εύσωμος. Φορούσε σκούρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα τύπου φούτερ. Πυροβόλησε σε δυο φάσεις, συνολικά 4-5 φορές εναντίον αστυνομικού.

Ο δεύτερος καταζητούμενος είναι επίσης μετρίου αναστήματος και φορούσε γκρι μπλούζα. Παρά το σκοτάδι ενώ σύμφωνα με την περιγραφή του αστυνομικού της Άμεσης δράσης που προσέγγισε σε απόσταση περίπου 15 μέτρων το δίδυμο των δραστών πριν χωριστούν, κατάφερε να διακρίνει ότι είχε γένια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.