Ηράκλειο : Μια αγκαλιά για τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Β/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η μουσικό-θεατρική παράσταση ευαισθητοποίησης και προαγωγής της συμπερίληψης, της αποδοχής και της ισότητας με το Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.

Το κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ πλημμύρισε από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα, με τις μαθήτριες και τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Β/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου να στέλνουν το δικό τους μήνυμα χαράς, αγάπης, αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου για Παιδιά και Νέους που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού «Ημέρες Παιδικού Θεάτρου».

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας, Γωγώ Μηλάκη: «Σκοπός μας είναι να εμπνεύσουμε μια κουλτούρα που να διαπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της κατανόησης, της αποδοχής, του σεβασμού, της εκτίμησης και της αξιοποίησης της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας όλων των ανθρώπων. Καθένας και καθεμία χαρακτηρίζεται από ένα σύνολο ιδιοτήτων ή καταστάσεων, όπως γνώσεις, εμπειρίες, μορφωτικό κεφάλαιο, ικανότητες, δεξιότητες και εμπειρίες που είναι ξεχωριστές και πρέπει να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης, Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, Αντώνης Περισυνάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Αντώνης Φουντουλάκης, η συντονίστρια Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης, Μαρία Γιγουρτάκη, η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ηρακλείου, Αρετή Ζερβού και ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.