Ηράκλειο:«Μικρές ιστορίες της πόλης» την Τετάρτη 17 Απριλίου με ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη

Θέμα της ομιλίας: «Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ού αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα».

Η επιτυχημένη σειρά ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» συνεχίζεται με την πέμπτη ομιλία την Τετάρτη 17 Απριλίου και ομιλητή το Φιλόλογο, αρχαιολόγο Νίκο Γιγουρτάκη. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Με την ομιλία αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς ομιλιών με τον τίτλο «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Η τελευταία ομιλία με το Νίκο Γιγουρτάκη έχει το ενδιαφέρον θέμα: «Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ού αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα».
Ποια ήταν η εικόνα της πόλης; Ευρωπαίοι και Καστρινοί. Με ποιους όρους συμβίωναν στην πόλη; Πώς καθόριζε την καθημερινότητα η λαχτάρα για την επιστροφή στη μητρική αγκαλιά της Ελλάδας; Αρχέγονες μνήμες. Ποιο εκστατικό όραμα από το παρελθόν συνεπήρε τους Καστρινούς;
Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της, που αφηγήθηκαν γνώστες της μικροϊστορίας της.
Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης μας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.