Ηράκλειο : Στο Μνημόσυνο για τους 62 Μάρτυρες που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου

Τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, τίμησε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος παρέστη στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στην Αμμουδάρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 82 χρόνων από τη θυσία των 62 Εθνομαρτύρων στα ζοφερά κατοχικά χρόνια.

«Σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, σε δυο διαδοχικές εκτελέσεις από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, τον Ιούνιο του 1942 στη θέση «Ξεροπόταμος» στο Γάζι. Ανάμεσα στους 62 Εθνομάρτυρες ήταν και τέσσερα επίλεκτα μέλη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Οι Εμμανουήλ Ι. Κουτεντάκης, Μιχάλης Ι. Κουτεντάκης, Παύλος Μιχ. Κουτεντάκης και Γεώργιος Ν. Κουρομιχελάκης, οι οποίοι αντιμετώπισαν με υπερηφάνεια το εκτελεστικό απόσπασμα. Οι 62 Ήρωες της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν ιερά σύμβολα της πάλης για την Ελευθερία και η θυσία τους παραμένει πάντα ζωντανή αποτελώντας ακόμα και σήμερα φωτεινό παράδειγμα Αγώνα, Ευθύνης, Θάρρους, Πατριωτισμού, Αξιοπρέπειας και Αυταπάρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.