Ηράκλειο:Νέα Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας,με εκπροσώπους των επιχειρηματιών του Αρκαλοχωρίου και τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος

Νέα Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας και Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης, με εκπροσώπους των επιχειρηματιών του Αρκαλοχωρίου και τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος

Συναντήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής οικονομίας που έχουν πληγεί από τον πρόσφατο σεισμό στο Αρκαλοχώρι πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης στις οποίες συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου Νίκος Χρονάκης και ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης.
Παράλληλα ο κ. Παπαδεράκης και ο κ. Πιτσούλης επισκεπτόμενοι την κεντρική αγορά της περιοχής συνομίλησαν με τους μικρομεσαίους για τα προβλήματα που εντάθηκαν στην επιχειρηματικότητα της περιοχής μετά τους σεισμούς.
Από τις παραπάνω συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η ανάγκη λήψης των μέτρων που είχαν προταθεί σε σχετική επιστολή της 1ης Οκτωβρίου 2021 για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Επιπλέον προέκυψε η ανάγκη λήψης μέτρων επιτάχυνσης των διαδικασιών αποκατάστασης των μικροζημιών στα χαρακτηρισμένα πράσινα (50% περίπου των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου). Μια λύση στη κατεύθυνση αυτή είναι η άμεση επιχορήγηση των επιχειρήσεων με συνηγορία των ιδιοκτητών των ακινήτων, δίχως γραφειοκρατία, με ένα εφάπαξ ποσό (3000 – 4000€) για την αποκατάσταση των προαναφερθέντων ζημιών.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν ενναλακτικές για το θέμα της μεταβατικής στέγασης των επιχειρήσεων που στεγάζονται σε χαρακτηρισμένα κίτρινα κτίρια (περίπου 48% των επιχειρήσεων του Αρκαλοχωρίου).
Τέλος ως καθολικό αίτημα αναδείχθηκε το ζήτημα της έκτακτης αποζημίωσης λόγω της απώλειας εισοδήματος που πλήττει την στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για ενέργειες προώθησης των παραπάνω στα αρμόδια Υπουργεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.