Ηράκλειο : «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια» οι «Χοροσταλίτες» σε δύο συναυλίες με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Οι «Χοροσταλίτες» παρουσιάζουν δύο συναυλίες με τίτλο «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια» και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο.
Η πρώτη, το Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 9.00μ.μ. στο χωριό Μάρθα και η δευτέρη την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Αρκαλοχώρι.

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής πέντε μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας).

Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μουσικά φεστιβάλ, συναυλίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια σε μουσικές σκηνές αλλά και σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές. Έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με μία από αυτές τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision κερδίζοντας μια από τις 3 θέσεις στην Ελλάδα για την εκπροσώπηση της στον μουσικό αυτό διαγωνισμό.

Σκοπός τους είναι μέσα από το μουσικό τους έργο να συμβάλλουν στη μετάδοση της ιστορικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου τους αλλά και τη νεότερη, με δικά τους τραγούδια και αναφορές σε σύγχρονους κρητικούς καλλιτέχνες, και όχι μόνο, που επηρέασαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το μουσικό τους έργο.

Ακολουθούν την εξέλιξή της σύγχρονης εποχής, παντρεύοντας με σεβασμό το παλιό με το νέο κάνοντας «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια».
Η ορχήστρα αποτελείται από τους:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ: κρουστά, τσαμπούνα, μαντούρα ,τραγούδι
ΦΑΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, τραγούδι,
ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ: τραγούδι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: λαούτο, κιθάρα, τραγούδι
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: βιολί, τραγούδι

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Αναβολή συναυλίας «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»

Για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη συναυλία «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»...

Δήμος Χερσονήσου:Ολοκληρώθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση του οικισμού...

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στα Μάλια το εμβληματικό έργο βιοκλιματικής...

Ηράκλειο:Αναβολή συναυλίας «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»

Για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη συναυλία «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»...

Δήμος Χερσονήσου:Ολοκληρώθηκε η βιοκλιματική αναβάθμιση του οικισμού...

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στα Μάλια το εμβληματικό έργο βιοκλιματικής...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Θέμα στο Reuters ο θάνατος των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Άρθρο για τους δύο Έλληνες πυροσβέστες που έπεσαν στο...

Ρέθυμνο: «Η φωτιά ειναι ανεξέλεγκτη – Δεν υπάρχουν εναέρια μέσα», λέει ο δήμαρχος της περιοχής

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα εναέρια...

Ηράκλειο:Αναβολή συναυλίας «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»

Για τεχνικούς λόγους, η προγραμματισμένη συναυλία «Μίμης Πλέσσας… αλλιώς»...