Ηράκλειο : «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια» οι «Χοροσταλίτες» σε δύο συναυλίες με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ημερομηνία:

Οι «Χοροσταλίτες» παρουσιάζουν δύο συναυλίες με τίτλο «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια» και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και ελεύθερη είσοδο.
Η πρώτη, το Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 9.00μ.μ. στο χωριό Μάρθα και η δευτέρη την Κυριακή 28 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Αρκαλοχώρι.

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής πέντε μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας).

Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις με μουσικά φεστιβάλ, συναυλίες στην Αθήνα και στην περιφέρεια σε μουσικές σκηνές αλλά και σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές. Έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν τέσσερις δισκογραφικές δουλειές με μία από αυτές τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της Eurovision κερδίζοντας μια από τις 3 θέσεις στην Ελλάδα για την εκπροσώπηση της στον μουσικό αυτό διαγωνισμό.

Σκοπός τους είναι μέσα από το μουσικό τους έργο να συμβάλλουν στη μετάδοση της ιστορικής και λαϊκής μας κληρονομιάς, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μουσική του τόπου τους αλλά και τη νεότερη, με δικά τους τραγούδια και αναφορές σε σύγχρονους κρητικούς καλλιτέχνες, και όχι μόνο, που επηρέασαν το ελληνικό πεντάγραμμο με το μουσικό τους έργο.

Ακολουθούν την εξέλιξή της σύγχρονης εποχής, παντρεύοντας με σεβασμό το παλιό με το νέο κάνοντας «Νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια».
Η ορχήστρα αποτελείται από τους:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ: κρουστά, τσαμπούνα, μαντούρα ,τραγούδι
ΦΑΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, τραγούδι,
ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ: τραγούδι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: λαούτο, κιθάρα, τραγούδι
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: βιολί, τραγούδι

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μία ακόμη οικογένεια ελέγχεται από το...

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας που εποπτεύει την αστυνομία,...

Ηράκλειο:Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία...

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 21:00,...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μία ακόμη οικογένεια ελέγχεται από το...

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας που εποπτεύει την αστυνομία,...

Ηράκλειο:Τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία...

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 21:00,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Σάββατο 3 Ιανουαρίου

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 4 Ιανουαρίου,...

Αυτοί είναι 10 έξυπνοι τρόποι να αξιοποιήσουμε ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Πρωτοχρονιά χωρίς σπατάλη: Τι μπορούμε να κάνουμε τα φαγητά...

Επιστρατεύονται στρατιωτικοί κτηνίατροι για την αντιμετώπιση της ευλογιάς αιγοπροβάτων

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης. Με πρωτοβουλία...

Οι καλύτερες τροφές για αποκατάσταση των μυών

Ας δούμε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές. Μετά από έντονη...