Ηράκλειο: Νέο περιστατικό βίας μέσα σε γυμνάσιο – Εξωσχολικός έδειρε μαθητή

Ημερομηνία:

Ο μαθητής οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας ενώ ο αδερφός του πήγε και βρήκε τον εξωσχολικό και τον χτύπησε.
Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό σε σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το νέο συμβάν καταγράφηκε σήμερα σε γυμνάσιο της ενδοχώρας του Ηρακλείου ανάμεσα σε δύο 15χρονους.

Πιο συγκεκριμένα, ένας εξωσχολικός φαίνεται πως πήδηξε από τα κάγκελα και μπήκε μέσα στο σχολείο, πλησιάζοντας απειλητικά έναν 15χρονο μαθητή και αφού καυγάδισαν του επιτέθηκε χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Ο μαθητής οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας ενώ ο αδερφός του πήγε και βρήκε τον εξωσχολικό και τον χτύπησε.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί από την αστυνομία που διερευνά την υπόθεση.

Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών σε ΕΠΑΛ
Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες είχε συμβεί στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου ένα πολύ σοβαρό βίαιο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός μαθητή και ενός καθηγητή. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, όταν μια ομάδα νεαρών επιτέθηκαν σε ένα μαθητή του σχολείου.

Έντρομοι οι μαθητές του ΕΠΑΛ
Οι υπόλοιποι μαθητές παρακολουθούσαν έντρομοι τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το επεισόδιο της Πέμπτης ήρθε ως «συνέχεια» μικρότερης έκτασης επεισοδίου, που είχε σημειωθεί δύο εβδομάδες πριν και πάλι στο ίδιο σχολείο και έχει ρατσιστικά κίνητρα.

Όπως είχε γράψει το cretalive, δύο εβδομάδες πριν, ένας μαθητής Αλβανικής υπηκοότητας είχε προκληθεί από συμμαθητές του και εξωσχολικούς, είχε απειληθεί και απάντησε αμυνόμενος.

Έτσι, εκτιμάται – όπως προκύπτει από τις περιγραφές – πως την Πέμπτη οι μαθητές, που θεώρησαν πως θίχτηκαν από την συμπεριφορά του συμμαθητή τους, «κάλεσαν ενισχύσεις» από άλλα σχολεία (από περιφερειακή μονάδα αλλά και από σχολείο της πόλης) και έβαλαν στόχο τον συγκεκριμένο νεαρό.

Το χρονικό
Όλα έγιναν ενώ το σχολείο ήταν σε λειτουργία και τα μαθήματα σε εξέλιξη.

Το θύμα δέχθηκε μία επίθεση από τουλάχιστον επτά άτομα, τόσο από το εν λόγω σχολείο όσο και από μαθητές άλλων σχολείων και σύντομα το επεισόδιο πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού προστέθηκαν και άλλοι μαθητές που περικύκλωσαν τον μαθητή και τον ξυλοκοπούσαν.

Αυτός που αντέδρασε ήταν ένας καθηγητής, που είδε τι συνέβαινε και «έπεσε» πάνω στον μαθητή που δεχόταν την επίθεση, προστατεύοντας τον. Μάλιστα, τραυματίστηκε ελαφρά (από κάποιο αντικείμενο, άγνωστο ακόμα τι) και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πήγε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10...

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ηράκλειο:Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση...

Στο αγρόκτημα Πεσκέσι ξεναγήθηκαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου Τη...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10...

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Ηράκλειο:Από το χωράφι στο πιάτο. Η δράση...

Στο αγρόκτημα Πεσκέσι ξεναγήθηκαν μαθητές του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου Τη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας Ειρήνης

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων παρουσιάζει «Η δίκη του Μάνου Χατζιδάκι»

(βασισμένο σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 8/6/1963) - «Γραφείο λογοκρισίας»...

Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής αεροπορικής πολιτικής η Κρήτη και η περιφερειακή συνδεσιμότητα

Την ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής και νησιωτικής συνδεσιμότητας, με...