Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Διαδρομών Κεραμικής στη Faenza της Ιταλίας

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας εκπροσώπησε το διοικητικό συμβούλιο της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ στη γενική συνέλευση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Διαδρομών της Κεραμικής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κεραμικής Argillà Italia, στη Faenza της Ιταλίας.

Ο Μενέλαος Μποκέας στο χαιρετισμό του, κατά την τελετή έναρξης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, καθώς και οι δήμοι σε όλη την Κρήτη, για την ανάδειξη, προώθηση και την προβολή της κεραμικής τέχνης, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού της Κρήτης από τα Μινωικά χρόνια.

Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της κεραμικής, με πάνω από 250 εκθέτες από όλο τον κόσμο με το επίκεντρο των εκδηλώσεων να είναι στο ιστορικό κέντρο της Faenza.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Δήμαρχο της Faenza Massimo Isola στον οποίο προσέφερε ένα αντίγραφο ενός από τα πιο εμβληματικά έργα Μινωικής κεραμικής, τους τέσσερεις χορευτές.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, συζητήθηκαν θέματα όπως η διατήρηση και η προώθηση της κεραμικής ως πολιτιστικής κληρονομιάς, η ενίσχυση του τουρισμού μέσω των Ευρωπαϊκών Διαδρομών της Κεραμικής, και η ανάπτυξη νέων συνεργασιών για την προβολή των τοπικών κεραμικών παραδόσεων σε διεθνές επίπεδο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου: Στα 19 ευρώ σχεδιάζεται να...

Σε μια νέα πρωτοβουλία στήριξης των φοιτητών που σπουδάζουν...

«Να είστε καχύποπτοι με χώρους που προτείνουν...

«Εάν υποπέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα σας...

Δήμος Ηρακλείου: Στα 19 ευρώ σχεδιάζεται να...

Σε μια νέα πρωτοβουλία στήριξης των φοιτητών που σπουδάζουν...

«Να είστε καχύποπτοι με χώρους που προτείνουν...

«Εάν υποπέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα σας...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

13 – 14 Σεπτεμβρίου 2026 Ιεροπρεπώς και σεμνοπρεπώς εορτάσθηκε η...

Ρέθυμνο:Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Αριστείδου στη Φάρμα Λαδάκη

12 Σεπτεμβρίου 2026 Με πάνδημη συμμετοχή και μέσα σε κλίμα...