Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece) και της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου προγράμματος HELIOS+.

Το πρόγραμμα «HELIOS+: Ολοκληρωμένες δράσεις ένταξης πολιτών τρίτων χωρών στην αγορά εργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης», συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» 2021-2027.

Από την πλευρά του ΔΟΜ, στη συνάντηση συμμετείχαν η Επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Sanja Celebic Lukovac, η Επικεφαλής Προγραμμάτων, Lidija Markovic, καθώς και η Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος HELIOS+, Κλαούντια Σαμαρά. Από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ, συμμετείχε ο Διευθυντής, Γιώργος Ζερβός, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου Γιώργος Παναγιωτάκης.

Ο Μενέλαος Μποκέας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΔΟΜ και της ΠΛΟΗΓΟΣ ότι ως Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, θα ενημερώσει εκτενώς τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, με στόχο τη διασφάλιση της αποτελεσματικής υλοποίησης των δράσεων του προγράμματος σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα HELIOS+, το οποίο συν-υλοποιείται στην Κρήτη από την ΠΛΟΗΓΟΣ, στοχεύει στην ενδυνάμωση των Δικαιούχων Διεθνούς και Προσωρινής Προστασίας, παρέχοντάς τους τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την κοινωνικοοικονομική τους ανεξαρτησία και την ενεργή συμμετοχή στην ελληνική κοινότητα.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση, η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η Κρήτη αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, σε διάφορους τομείς και κλάδους της τοπικής οικονομίας.
Το HELIOS+ συμβάλλει στην ένταξη των ωφελούμενων στην ελληνική αγορά εργασίας και κοινωνία, ενισχύοντας τις τοπικές κοινότητες, προάγοντας την κοινωνική συνοχή και την αίσθηση του ανήκειν, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη συμπερίληψη, τη συνεργασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μόνο στο δήμο Μυλοποτάμου θα είναι κλειστά...

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οι σχολικές...

Από την Κρήτη μήνυμα στις Βρυξέλλες για...

Ισχυρότερο ρόλο για τις νησιωτικές και περιφερειακές αρχές στη...

Μόνο στο δήμο Μυλοποτάμου θα είναι κλειστά...

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οι σχολικές...

Από την Κρήτη μήνυμα στις Βρυξέλλες για...

Ισχυρότερο ρόλο για τις νησιωτικές και περιφερειακές αρχές στη...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εκατοντάδες εκταφές θυμάτων του Covid – Έξι χρόνια μετά, οι σοροί δεν έχουν αποσυντεθεί

Η χρήση νάιλον καλυμμάτων στις σορούς και στα φέρετρα...

Η τρίτη ηλικία αλλάζει – και δεν αρχίζει στα 65

Η σύγχρονη Γηριατρική δεν αντιμετωπίζει τη γήρανση απλώς ως...