Ηράκλειο:Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου υπέγραψε σύμβαση για την καταγραφή ανάδειξη και προβολή των υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων

Ημερομηνία:

Την καταγραφή, ανάδειξη και προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στο βυθό της παράκτιας ζώνης του Μαλεβιζίου έχει στόχο η σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας.
Με την ολοκλήρωση του έργου «Υποβρύχια αποτύπωση γεωχωρικών δεδομένων, έρευνα βυθού, ψηφιακή φωτογραφική – βιντεογραφική απεικόνιση και επιστημονική τεκμηρίωση υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων στην ακτογραμμή του Δήμου Μαλεβιζίου» οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στις ομορφιές που κρύβει ο βυθός στην παράκτια ζώνη του Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για μία προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει τα θαλάσσια οικοσυστήματα ενώ έμφαση θα δοθεί στα οικοσυστήματα μπλε άνθρακα στην παράκτια ζώνη, όπως είναι τα Λιβάδια Ποσειδωνίας που αποτελούν οικότοπους προτεραιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη διατήρησή τους.
Εκτός από την καταγραφή και την αξιολόγηση της κατάστασης των συγκεκριμένων οικοσυστημάτων θα γίνει φωτογραφική αποτύπωση αλλά και αποτύπωση με βίντεο προκειμένου να δημιουργηθεί ενημερωτικό υλικό, ένα λεύκωμα καθώς και ένα βίντεο για την ανάδειξη και προβολή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων του Μαλεβιζίου.
Κατά την υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Χρύσα Λυρώνη – Πάγκαλου και ο Πρόεδρος της ΜΕΑΔΗΜ Γιάννης Μαρής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με θετικό πρόσημο και ο ισολογισμός 2025...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το...

EΛΜΕ Ηρακλείου: Παράσταση Διαμαρτυρίας ...

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου μαζί με...

Με θετικό πρόσημο και ο ισολογισμός 2025...

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, το...

EΛΜΕ Ηρακλείου: Παράσταση Διαμαρτυρίας ...

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου μαζί με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Η αναγέννηση των χωριών περνάει μέσα από τα καφενεία

Πώς το καφενείο του Αλέξανδρου Παπαδάκη, που λειτουργεί με...

Σύσκεψη της Εκκλησίας της Κρήτης για τα φαινόμενα βίας και παραβατικής συμπεριφοράς

Συνῆλθε σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2026, σέ συνεδρία στό Ἡράκλειο,...