Ηράκλειο:Ο “Μπάλλος” έδειξε γιατί πρέπει να φύγουν οι σκηνές

Ημερομηνία:

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 100 ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Ο “Μπάλλος” έδειξε γιατί πρέπει να φύγουν οι σκηνές

Τριάντα δύο σεισμόπληκτοι στον Δήμο Μινώα έζησαν χθες μέσα στις σκηνές τις καταιγιστικές ηλεκτρικές εκκενώσεις, τις αδιάκοπες ριπές του αέρα και τους τεράστιους όγκους βροχής, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος». Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δυσκόλεψαν και τη διανομή του βραδύνου φαγητού στους σεισμόπληκτους που έγινε μέσα στη φοβερή κακοκαιρία που σάρωνε την περιοχή. Ωστόσο, ο δήμαρχος Μινώα κ. Μ.Φραγκάκης τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, συνεχίζεται η αδιάκοπη προσπάθεια και τώρα το ζήτημα πρώτης γραμμής που έχει τεθεί είναι να αδειάσουν όλες οι σκηνές.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι την Τρίτη θα μπορούν να μπουν τα πρώτα 100 άτομα σε οικίσκους, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επιλογή των προσώπων που θα μεταφερθούν εκεί. Παράλληλα, όπως τονίζει, μετεγκαταστάθηκαν σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες 215 άτομα, καθώς τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούνταν μέχρι χθες έκλεισαν και ήταν αναγκαία η μετεστέγασή τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρχικά σε ξενοδοχειακές δομές στεγάστηκαν 320 άτομα από τα οποία εξακολουθούν να φιλοξενούνται 215 άτομα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ήδη 105 άτομα έχουν βρει άλλους τρόπους για να στεγαστούν.

Ο ίδιος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για το πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα της στέγασης, αφού, όπως τονίζει, το κόστος είναι σημαντικό και δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος του ο Δήμος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τα δωμάτια που ενοικιάζονται διατίθενται προς 40 ή 30 ευρώ τη μέρα ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούν.

Αντίστοιχα, σημαντικό είναι και το ζήτημα της σίτισης, για το οποίο η κατεύθυνση που δίνει ο Δήμος είναι να καλυφθεί από τοπικούς επιχειρηματίες που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη της όλης διαδικασίας, ώστε να ανατροφοδοτηθεί και η ντόπια επιχειρηματικότητα.

Όπως έχει γράψει η «Π», την επόμενη εβδομάδα αναμένονται ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χ. Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης προκειμένου να ανοίξουν τα κρίσιμα ζητήματα της στέγασης και τις σίτισης των σεισμόπληκτων για τα οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη μέρα.

Η πλευρά του Δήμου ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συγκροτημένο σχέδιο και σε σχέση με το πού θα μείνουν οι σεισμόπληκτοι και σε σχέση με το πώς θα σιτιστούν, αφού όσο περνά ο χρόνος θα πρέπει να λύνονται προβλήματα και να μη σωρεύονται, διότι με τον τρόπο αυτό θα προκληθούν μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα. Πάγια θέση του Δήμου Μινώα είναι να κερδίσει το κρίσιμο στοίχημα να συγκρατήσει τον πληθυσμό του και να δοθούν κίνητρα στους πολίτες να παραμείνουν στον τόπο τους και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από την αρχή.https://www.patris.gr/
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΓΝΗ: Μοίρασαν χαμόγελα και δώρα οι “ιπτάμενοι”...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΠΑΓΝΗ. Για...

Ανοίγει ξανά η πύλη του Αγίου Γεωργίου:...

Η πύλη θα είναι ανοικτή επτά ημέρες την εβδομάδα,...

ΠΑΓΝΗ: Μοίρασαν χαμόγελα και δώρα οι “ιπτάμενοι”...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΠΑΓΝΗ. Για...

Ανοίγει ξανά η πύλη του Αγίου Γεωργίου:...

Η πύλη θα είναι ανοικτή επτά ημέρες την εβδομάδα,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σταύρος Αρναουτάκης: « γέφυρα συνεργασίας η απευθείας αεροπορική σύνδεση Κρήτης – Κύπρου»

Σε κλίμα συγκίνησης και με προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε...

Ελληνικός τουρισμός: Μια Ferrari σε… χωματόδρομο

Ο ελληνικός τουρισμός και οι προοπτικές του στο επίκεντρο...

Εορτολόγιο 20 Δεκεμβρίου: Τιμάται ο Άγιος της Εκκλησίας που κατασπάραξαν τα λιοντάρια

Σήμερα, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...