Στο Ηράκλειο ο Πλακιωτάκης για ΒΟΑΚ, Λιμάνι Ηρακλείου και μεταφορικό ισοδύναμο

Ημερομηνία:

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο πλαίσιο επίσκεψης του στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστίνα Καλογήρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στην καλή και αποδοτική συνεργασία της Περιφέρειας με το Υπουργείο για τα αναπτυξιακά θέματα της Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης έκανε μνεία στο μεταφορικό ισοδύναμο αλλά και τα αναπτυξιακά έργα του νησιού και τόνισε την κοινή, διαχρονική διεκδίκηση για το μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ, υπογραμμίζοντας πως κοινός στόχος είναι ο ΒΟΑΚ να φτάσει μέχρι τη Σητεία.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε πως πάγια θέση της Περιφέρειας αλλά και όλων των φορέων είναι πως το ενετικό λιμάνι ανήκει στους πολίτες και δεν μπορεί να δοθεί στους επενδυτές.

Τόνισε δε ότι ζήτησε από τον Υπουργό να χρηματοδοτηθούν από το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τα έργα για τα Λινοπεράματα, για να μεταφερθούν στην Κορακιά όλες οι ρυπογόνες δραστηριότητες και να υπάρξει κοινή διεκδίκηση για πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τους πόρους της δίκαιης μετάβασης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή δράση του μεταφορικού ισοδυνάμου και τη σημασία της για την Κρήτη, ειδικά για τους επιχειρηματίες και τους αγρότες, ενώ αναφέρθηκε και στο σκοπό της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, σχετικά με την αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Ηρακλείου, ξεκαθαρίζοντας πως στην παραχώρηση του λιμανιού Ηρακλείου θα εξαιρεθεί το ενετικό λιμάνι.

Σε ότι αφορά τη χερσαία ζώνη στο Μαλεβίζι, το λιμένα Λινοπεραμάτων αλλά και τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τα Λουτρά, τόνισε πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι να μην συμπεριληφθούν στη διαδικασία παραχώρησης.

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, και στελέχη της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καμία αύξηση στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου...

30% έκπτωση για συγκεκριμένες κατηγορίες σπουδαστών Εγκρίθηκε από το Δημοτικό...

Ηράκλειο:Παζάρι βιβλίου 75 χρόνια εκδοτικής προσφοράς...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση...

Καμία αύξηση στα δίδακτρα του Δημοτικού Ωδείου...

30% έκπτωση για συγκεκριμένες κατηγορίες σπουδαστών Εγκρίθηκε από το Δημοτικό...

Ηράκλειο:Παζάρι βιβλίου 75 χρόνια εκδοτικής προσφοράς...

Με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο “Greek Tourism Workshop στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στην επαγγελματική εκδήλωση “Greek Tourism...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έξι εγκληματικές οργανώσεις εξαρθρώθηκαν, 108 συλλήψεις και 1.188 κατηγορούμενοι

Έξι εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη είσπραξη αγροτικών...