Ηράκλειο:Ο πρώην πρόεδρος του Γιούχτα, Νίκος Μπουνάκης, μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση

Ο πρώην πρόεδρος του Γιούχτα, Νίκος Μπουνάκης, μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν σε παραίτηση από το Δ. Σ. του σωματείου, στην εκπομπή “Στρογγυλή Θεά” του crete2day.com με τον Αντώνη Σαριδάκη.

Video YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=NZF_L4IT4MY&t=2s

Νίκος Μπουνάκης

«Πέρυσι το πρωτάθλημα σταμάτησε με πολύ λιγότερα κρούσματα. Εύλογα ο κόσμος αναρωτιέται τι συμβαίνει».

«Το πρωτάθλημα δεν είναι αξιόπιστο. Η υγεία των αθλητών κινδυνεύει για δύο λόγους. Ο ένας έχει να κάνει με την πανδημία και ο δεύτερος με την έλλειψη προετοιμασίας. Υπάρχει κίνδυνος και για αθλητικούς και για υγειονομικούς λόγους».

«Όταν υπάρχει ο εκβιασμός από την ΕΠΟ είναι εύλογο να μην θέλει να πάρει κανείς το ρίσκο του υποβιβασμού της ομάδας στις τοπικές κατηγορίες. Καταλαβαίνω τους συναδέλφους που θέλουν η ομάδα να πάρει μέρος στην διοργάνωση».

«Δεν υπάρχει σωστή διαχείριση του θέματος της πανδημίας ούτε από Γ.Γ.Α. ούτε από την ΕΠΟ. Υπάρχουν αποφάσεις που δεν βοηθούν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος».

«Από την αρχή είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου. Την προηγούμενη εβδομάδα ορίστηκε ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος και η απόφαση του Δ.Σ. άλλαξε».

«Θεωρώ ότι πρέπει να βγει μια προκήρυξη πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να μας πει τι μέλλει γενέσθαι».

«Τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν οικονομικό υπόβαθρο ή και υποδομές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία».

«Η απόφαση δεν είναι σοβαρή. Πως θα πείσεις τον έμπορο ότι είναι επικίνδυνο να αγοράσει ο πελάτης του κάτι από το μαγαζί του, και δεν είναι επικίνδυνη μια προπόνηση ή ένας αγώνας που οι παίκτες έρχονται σε επαφή μεταξύ τους;».

«Υπάρχουν 150 σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Περίπου 6000 άνθρωποι που πρόκειται κάθε φορά να μετακινηθούν. Η Πολιτεία φάσκει και αντιφάσκει».

«Μήπως η επανέναρξη γίνεται για να βοηθηθεί η λεγόμενη αναδιάρθρωση και να βοηθηθούν κάποιες ομάδες ως μια δικαιολογία για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία;. Κάποιοι παίρνουν ένα τεράστιο ρίσκο να βάλουν όλους αυτούς τους ανθρώπους για να μπουν σε αυτήν την διαδικασία. Δεν ξέρω πόσα σωματεία έχουν την δυνατότητα για να κάνουν τα rapid test. Πρέπει να δίνεις 2.500 – 3000 ευρώ το μήνα για αυτό».

«Θεωρώ τεράστιο ρίσκο αυτήν την απόφαση, και δεν βλέπω σε τι εξυπηρετεί να παίξουμε ποδόσφαιρο για 2 – 2, 5 μήνες. Γιατί αυτή η πίεση να αγωνιστούν οι ομάδες;. Τι θα κερδίσουμε από αυτό;».

«Το προηγούμενο καλοκαίρι στο τουρνουά «Μαρκομιχελάκειο» οι πόρτες ήταν κλειστές αλλά ο κόσμος ήταν στα κάγκελα και στις καρότσες των αυτοκινήτων».

«Το υγειονομικό φορτίο στην περιοχή είναι πολύ επιβαρυμένο όπως σε όλη την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου».

«Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε αν η ομάδα έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα».

«Με την κίνηση της παραίτησης μου ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ότι η διαδικασία αυτή δεν συμφέρει ούτε το ποδόσφαιρο, ούτε τις ομάδες, ούτε τους παίκτες. Δεν ξέρουμε καν αν θα ολοκληρωθεί γιατί δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία».

«Οι υποδομές της Γ’ Εθνικής δεν επιτρέπουν στις ομάδες να αγωνίζονται σε συνθήκες πανδημίας. Ελπίζω κάποιος να ακούσει αυτή την κραυγή αγωνίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.