Ηράκλειο:O συναρπαστικός Ημιμαραθώνιος Κρήτης επιστρέφει ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό για να στηρίξει το Αρκαλοχώρι

Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, επιστρέφει στον τόπο που άλλαξε για πάντα, μετά τα μοιραία δευτερόλεπτα κατά τα οποία ο Εγκέλαδος πέρασε από την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, αφήνοντας πίσω του καταστροφή και έναν νεκρό.

Ακόμη και σήμερα πολλά καταστήματα στον κεντρικό δρόμο του Αρκαλοχωρίου παραμένουν ερμητικά κλειστά. Το παλιό χωριό είναι ερειπωμένο, λέει ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβιζάκης που μίλησε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης με στόχο την υποστήριξη, των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν και ταλαιπωρούνται ακόμα και σήμερα λόγω των συνεπειών του σεισμού.

Ο κ. Αλεβιζάκης αναφέρθηκε στην προσμονή του κόσμου για τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που ξεκινάει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ένα χρόνο μετά από τον ισχυρό σεισμό που δυστυχώς, ανέκοψε τη σπουδαία πορεία του πέρυσι.

Όπως επεσήμανε πάνω από 2.500 άτομα θα λάβουν μέρος και στις 3 κατηγορίες του Ημιμαραθωνίου Κρήτης. Πάμε ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό που σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι, να κάνουμε την ομορφότερη συνάντηση αθλητισμού, πολιτισμού κι εθελοντισμού, όχι μόνο μεγαλύτερη αλλά και ακόμη καλύτερη. Ελάτε να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, λίγο μετά από τις απονομές για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα, όπως άλλοτε.

Δείτε την ενημέρωση για συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο της Κρήτης:

Πληροφορίες εγγραφές στο www.cretehalfmarathon.com

Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης ξεκινάει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με την παράδοση των πακέτων συμμετοχής που θα γίνει το στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου 11:00-18:00, εκεί κάπου στις 11:30 θα ξεκινήσει και το γλέντι, ζωντανή Κρητική μουσική στη Λύρα ο Ρακιντζάκης Ζαχαρίας, στο Λαούτο ο Κανάκης Δημήτρης και ο Πασχαλίδης Γιώργος Κρουστά – Ασκομαντούρα Τσολάκης Γιώργος και το χορευτικό συγκρότημα από το Χοροδιδασκαλείο “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΛΑΚΗΣ ” Θα σας ξεσηκώσει και θα σας «αναγκάσει» να χορέψετε και να κάνετε την τελευταία προπόνηση πριν τον μεγάλο αγώνα.

Στις 12:20 θα μεταφερθούμε λίγα μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου , στο Κινηματοθέατρο Αστόρια για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση βιβλίου «Μην τα παρατάς!» της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, μιας γυναίκας πρότυπο, μιας γυναίκας που δεν τα παράτησε ποτέ! Μιας γυναίκας που δηλώνει ότι το επίθετο “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που την προσδιορίζει, είναι η βασική της ιδιότητά, η ταυτότητά της. Και όπως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων δεν έχουν μάθει να τα παρατάνε στις δυσκολίες έτσι και η Μαρία δεν τα παράτησε ποτέ, ούτε ο καρκίνος ούτε η σεξουαλική κακοποίηση κατάφεραν ποτέ να τη νικήσουν

Η διάθεση των πακέτων συμμετοχής θα συνεχιστεί στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την ίδια ημέρα 20:00-21:00

Για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα πρέπει να μας αναφέρετε το ονοματεπώνυμο σας και τον αριθμό συμμετοχής σας τον οποίο θα σας στείλουμε με e-mail την Πέμπτη 29/09.

• Όσοι έρχονται εκτός νομού Ηρακλείου μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους εως και μια ώρα πριν τον αγώνα που συμμετέχουν από το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα της Κυριακής
Εκκίνηση αγώνα 10 Χιλιόμετρα: 08:50
Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου: 09:10
Εκκίνηση 1000 μέτρα: 9:15
Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων: 12:10
Εκκίνηση αγώνα ΑμεΑ: 12:40
Απονομές: 13:05
Κρητικό Γλέντι: 13:40
Αμέσως μετά τις απονομές δεν φεύγει κανείς!

Συνεχίζουμε με χορό μαζί με το Κρητικό Συγκρότημα, με τους Βασίλη Σταυρακάκη, Γιώργη Μανωλάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Χαράλαμπο Παρασχάκη, μαζί σας θα χορέψει και ο Λαογραφικός Όμιλος Χοροκρήτες. Θα ακολουθήσει κέρασμα «γλακοπίλαφο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρκαλοχωρίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου θα κερνάει όλους τους δρομείς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Δημοτικό Θέατρο Αρκαλοχωρίου πολλά κρητικά εδέσματα, επίσης 4 πολιτιστικοί σύλλογοι, Χουμερίου, Γαλατά, Βόνης και Ζωφόρων θα κερνούν παραδοσιακές νοστιμιές με συνταγές του χωριού τους!https://www.politica.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.