Ηράκλειο:Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Συναυλία ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ
Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ώρα έναρξης: 20.30
Είσοδος ελεύθερη
Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έχει ως στόχους την ηθική και οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας και της επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων στην κοινωνία, την στήριξη των οικογενειών τους καθώς επίσης την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στο στιγματισμό, την αποξένωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό των εξαρτημένων ατόμων.
Βάσει αυτών των στόχων διοργανώνει συναυλία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την ΔΗ.ΚΕ.Η.
Η μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 στο κηποθέατρο Καζαντζάκη.
Οι καλλιτέχνες του Παγκρήτιου Συλλόγου ενισχύουν έμπρακτα το δύσκολο αυτό αγώνα της απεξάρτησης και προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και με χαρά να υποστηρίξουν τους σκοπούς του Συλλόγου Οικογένειας του Προγράμματος.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Θα γίνονται δεκτά τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Συλλόγου μας.

Συναυλία – αφιέρωμα στον Αντώνη Φραγκιαδάκη
Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζηδάκις», ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης και το συγκρότημά του θα αποτίσουν, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια τους, φόρο τιμής στη μνήμη του πρόωρα χαμένου Αντώνη Φραγκιαδάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενάμιση χρόνου από τον θάνατό του.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου).

Συναυλία Λάμπη Ξυλούρη (Ψαρολάμπη) – Μενέλαου Νταγιαντά
Πύλη Βηθλεέμ
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Μουσική συναυλία με τίτλο “Οδοιπορικό”. Ένα μουσικό οδοιπορικό από την Σητεία ως τα Χανιά, βασισμένο σε μελωδίες που ηχογραφήθηκαν από τις αρχές ως και τα μέσα 20ου αιώνα, από αυτούς που σήμερα ονομάζουμε “Πρωτομάστορες της Κρητικής Μουσικής” και αποτέλεσαν την βάση σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε, ‘Παραδοσιακή Κρητική Μουσική’.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Μενέλαος Νταγιαντάς: Τραγούδι, Λύρα, Λυράκι, Λάφτα
Λάμπης Ξυλούρης(Ψαρολάμπης):Τραγούδι, Μπουλγαρί, Ούτι
Στέλιος Λουλουδάκης: Τραγούδι, Λαούτο
Δέσποινα Ασπρά:Τραγούδι, Κρουστό

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου).

Τα σχόλια είναι κλειστά.