Ηράκλειο:Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
Καπετάν Μιχάλης «Ελευθερία ή Θάνατος» του Νίκου Καζαντζάκη
Ώρα έναρξης: 21:30|| Είσοδος Ελεύθερη με δελτία εισόδου που διανέμονται από την Περιφέρεια Κρήτης

Η ιστορία του Καπετάν Μιχάλη διαδραματίζεται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Κρήτη αγωνιζόταν, για μία ακόμη φορά, για την ελευθερία της στην επανάσταση του 1889. Μια εποχή που για πολλούς η φράση «Ελευθερία ή Θάνατος» δεν είχε το «ή». Ο «Καπετάν Μιχάλης» είναι μια ιστορία ανθρώπων για τους ανθρώπους. Το πρόσωπο του μυθιστορηματικού ήρωα, του γενναίου αξόδευτου αυτού επαναστάτη, του καπετάν Μιχάλη, γίνεται σύμβολο του σύγχρονου αγωνιζόμενου ανθρώπου.

Ταυτότητα παράστασης: Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης, Διασκευή: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη & Μανώλης Ιωνάς, Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς, Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Νίκος Κασαπάκης, Χορογραφία: Ρούλα Κουτρουμπέλη, Σύνθεση μουσικής: Νένα Βενετσάνου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου, Σχεδιασμός φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης, Κατασκευή κουστουμιών: Δάφνη Τσακώτα
Παίζουν (αλφαβητικά): Τάσος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος, Περικλής Λιανός, Κωσταντίνος Μπάζας, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστης Τρίκας, Ελένη Φίλιππα

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης
Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»
Συναυλία: «Τραγούδια που δεν ξέρουν εποχές» Χρυσούλα Στεφανάκη και φίλοι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» της Περιφέρειας Κρήτης.
Ώρα έναρξης: 21:30 || Είσοδος Ελεύθερη με δελτία εισόδου που διανέμονται από την Περιφέρεια Κρήτης
Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
Σχολές Μαυρόκωστα “Χορεύουμε για την ηλιαχτίδα” Ώρα έναρξης: 21:30|| Είσοδος Ελεύθερη
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία “Ηλιαχτίδα” διοργανώνει μουσικοχορευτική φιλανθρωπική παράσταση με τις σχολές χορού “Μαυρόκωστα” και γνωστούς καλλιτέχνες της κρητικής μουσικής.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»
Συναυλία: “Και που λες Ευτυχία” αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τους Γεωργία Φραγκιαδάκη-Βάλια Ειρηναίου-Νίκος Λιάπης Φίλιππος Μουρτζάκης-Αριστείδης Αρχάβλης κ.α. στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικός Ιούλιος» της Περιφέρειας Κρήτης.
Ώρα έναρξης: 21:30 || Είσοδος Ελεύθερη με δελτία εισόδου που διανέμονται από την Περιφέρεια Κρήτης
Υποστήριξη: Δήμος Ηρακλείου, ΔΗ.ΚΕ.Η.

Τα σχόλια είναι κλειστά.