Ηράκλειο:Οι προτάσεις του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Ημερομηνία:

Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία την Κρήτη – Οι προτάσεις του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας

Στη σημαντική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου του 2025, υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκερογλου.

Ο Υπουργός, ανέφερε ότι φέτος θα επιχειρήσουν στην Κρήτη πάνω από 1.100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων μόνιμων, εποχικών, 5ετούς υποχρέωσης και Δασοκομάντος καθώς και 4 drones με θερμικές κάμερες για την εποπτεία. Επιπλέον, η χρηματοδότηση για την αντιπυρική προστασία στην Κρήτη αυξήθηκε στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε κρίσιμες προτάσεις για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας και πιο συγκεκριμένα:

– Επέκταση της Αντιπυρικής Περιόδου: Λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών της Κρήτης, πρότεινε την επέκταση της αντιπυρικής περιόδου από 5 σε 7 μήνες, ώστε να συμπεριλάβει την κρίσιμη περίοδο πρόληψης.

-Θεσμοθέτηση Μετακλητών Προϊσταμένων για τη συγκρότηση των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας με εξειδικευμένα προσόντα και εμπειρία, ώστε να διασφαλιστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ο αποτελεσματικός συντονισμός.

– Νομοθετική Ρύθμιση για τη χρήση Μηχανημάτων Ιδιωτών: Ζήτησε τη νομοθετική ρύθμιση για την ενεργοποίηση των συμβάσεων με ιδιοκτήτες μηχανημάτων (π.χ. τρακτέρ) που μπορούν να συνδράμουν ενεργά, ώστε να διασφαλιστεί η άμεση και αποτελεσματική αξιοποίησή τους στην πυρόσβεση.

– Πρόληψη: Η εν λόγω πρόταση του Δημάρχου είχε ήδη καλυφθεί από την ανακοίνωση του Υπουργού, περί χρήσης drones με θερμικές κάμερες για την πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, τονίζοντας όμως την ανάγκη εξειδικευμένης προσέγγισης στην Πολιτική Προστασία, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, αναφέροντάς ότι:” ¨Η Κρήτη αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις λόγω των κλιματολογικών συνθηκών και της μορφολογίας του εδάφους. Είναι απαραίτητο να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας στις τοπικές ανάγκες. Πυροπροστασία σημαίνει πρόληψη”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Επιδότηση-μαμούθ για το «σαφάρι» του λαγοκέφαλου: Ενεργοποιείται...

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Έρευνα για την αυτοκτονία 43χρονης στο σκοπευτήριο...

Σοκ στο Ηράκλειο από την αυτοκτονία 43χρονης σε σκοπευτήριο...

Επιδότηση-μαμούθ για το «σαφάρι» του λαγοκέφαλου: Ενεργοποιείται...

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Έρευνα για την αυτοκτονία 43χρονης στο σκοπευτήριο...

Σοκ στο Ηράκλειο από την αυτοκτονία 43χρονης σε σκοπευτήριο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Επιδότηση-μαμούθ για το «σαφάρι» του λαγοκέφαλου: Ενεργοποιείται το πρόγραμμα του 1,5 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Έρευνα για την αυτοκτονία 43χρονης στο σκοπευτήριο Μαλεβιζίου

Σοκ στο Ηράκλειο από την αυτοκτονία 43χρονης σε σκοπευτήριο...

Έτσι θα περιορίσεις την εξάντληση αν κάνεις δουλειά γραφείου και είσαι «καρφωμένος» σε καρέκλα

Ένα συχνό επιχείρημα κατά των διαλειμμάτων είναι ότι μειώνουν...