Ηράκλειο: Οι σπάνιοι αρχαιολογικοί θησαυροί σε Μουσείο στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σπάνιοι αρχαιολογικοί θησαυροί εντοπίστηκαν στις ανασκαφές που γίνονται από τις αρχές του 2020 στην περιοχή που εκτελούνται οι εργασίες για την δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι

Ηράκλειο: Οι σπάνιοι αρχαιολογικοί θησαυροί σε Μουσείο στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ευρήματα που δίνουν νέα στοιχεία για την ιστορία και την καθημερινότητα της περιοχής από την νεολιθική εποχή μέχρι και τους βυζαντινούς χρόνους, έφερε στο «φως» η αρχαιολογική σκαπάνη, ευρήματα από την περιοχή που εκτελούνται οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα των ανασκαφών που ξεκίνησαν το 2020 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, δείχνοντας την ιστορία του τόπου.

Με τα ευρήματα να βρίσκονται σε αυτή τη φάση σε διαδικασία συντήρησης, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου συνεχίζει το έργο της, προκειμένου να αναδείξει όλες τις πτυχές της ιστορίας του τόπου, προσδοκώντας αυτή να συνδεθεί με το σήμερα και το έργο που εκτελείται και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα έργα που εκτελούνται στη χώρα.

Στόχος όπως επισημάνθηκε είναι η δημιουργία ενός μουσείου μέσα στο αεροδρόμιο με εκθέματα ευρήματα από την περιοχή, και που όπως επισήμανε η Προϊσταμένη της εφορίας, επιχειρείται να είναι έτοιμο, με την ολοκλήρωση των εργασιών του αεροδρομίου.

Δείτε το βίντεο: 

Τα σχόλια είναι κλειστά.