Ηράκλειο: Οριστικό λουκέτο στη μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης

Ηράκλειο: Οριστικό λουκέτο στη μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική της Κρήτης

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια προσπαθειών να ανευρεθεί λύση στο ζήτημα της έλλειψης γιατρών στην παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η υπόθεση κλείνει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Η παραίτηση του προτελευταίου παιδοψυχιάτρου ήρθε να σφραγίσει τη λειτουργία της κλινικής, οδηγώντας τα παιδιά με ψυχιατρικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο λόγος της παραίτησής του σχετίζεται με το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες προκηρύξεις γιατρών για το ΠΑΓΝΗ, δεν προβλεπόταν θέση παιδοψυχιάτρου.

Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ως γνωστόν, είναι ένα τριτοβάθμιο ίδρυμα που εξυπηρετεί όλη τη νότια Ελλάδα, δηλαδή, εκτός από την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι δύο τελευταίοι γιατροί που “φυλούσαν Θερμοπύλες” εφημέρευαν 15 μέρες το μήνα, υπερβαίνοντας τις αντοχές τους. Ο παιδοψυχίατρος που παραιτήθηκε, δε, είχε να πάρει άδεια 3 χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ κ. Δημήτρη Βρύσαλη που μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Από σήμερα ο τελευταίος παιδοψυχίατρος θα εργάζεται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία και θα παραπέμπει τους ανήλικους ασθενείς σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου στο διαδίκτυο, αναγράφεται ότι στη συγκεκριμένη κλινική εφημερεύει μόνο μια ψυχολόγος.

Σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση είναι και η παιδοχειρουργική κλινική του ίδιου νοσοκομείου, που διαθέτει μόλις 9 κρεβάτια και παραμένει με μόλις δύο γιατρούς, με προοπτική να φύγει ο ένας, καθώς και με έναν ειδικευόμενο. “Πολύ σύντομα θα δούμε ράντζα στους διαδρόμους για τους μικρούς ασθενείς της παιδοχειρουργικής και δεν θα υπάρχουν γιατροί για τη νοσηλεία τους”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Βρύσαλης.

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Απριλίου, άλλωστε, παγκόσμια ημέρα υγείας, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του νοσοκομείου έξω από την πύλη του ιδρύματος, στη μία το μεσημέρι.ertnews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.