Ηράκλειο:Παιδικό Μουσείο Exploration | Πολιτιστικές Διαδρομές 2022 Αυγουστιάτικες εξερευνήσεις!

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού έφτασε και μαζί του φτάνουν και οι τελευταίες καλοκαιρινές εξερευνήσεις μας! Διαλέξτε την διαδρομή που σας αρέσει περισσότερο και παρέα με το Παιδικό Μουσείο Exploration ελάτε να περπατήσουμε τα στενά της πόλης μας και να την ανακαλύψουμε μέσα από το… παιχνίδι!

Είστε έτοιμοι για τις περιπέτειες;

«Το κυνήγι των 12 Θεών» – Διαδρομή Πόλης
Πέμπτη 04.08

Ελάτε μαζί μας σε ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στην πόλη του Ηρακλείου! Με τη βοήθεια του Δία, λύνουμε γρίφους, εξερευνούμε μνημεία και ανακαλύπτουμε τους 12 θεούς του Ολύμπου. Ανάμεσα τους βρίσκεται και το κουτί της Πανδώρας. Αλήθεια… θα μας βοηθήσει σ’ αυτή την τρελή αναζήτηση; Δώδεκα θεοί μας περιμένουν κρυμμένοι σε δώδεκα σημεία στην πόλη του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι;

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ελευθερίας.

«Νερό από την πηγή» – Διαδρομή Νερού
Παρασκευή 05.08

Νύμφες, τρίτωνες, λουλούδια, δελφίνια, ιππόκαμποι … ένα θαλάσσιο βασίλειο κρύβεται στα στενά της πόλης του Ηρακλείου! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τις ιστορίες του νερού του Χάνδακα; Ελάτε μαζί μας σε μια συναρπαστική «υπόγεια» εξερεύνηση στην πόλη του Ηράκλειου! Θα εξερευνήσουμε τα μνημεία του νερού, θα ακούσουμε μύθους και θρύλους, θα γίνουμε αρχιτέκτονες και θα φτιάξουμε την δική μας κρήνη!

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Αγίου Γεωργίου (Λεωφόρος Ικάρου).

«Βίρα τις άγκυρες» – Διαδρομή Νερού
Πέμπτη 11.08

Ο Τζιοβάνι, ένας νεαρός Βενετός στρατιώτης, μάς ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να επισκεφτούμε το λιμάνι της Κάντιας, της «Βενετίας της Ανατολής». Μέσα από τις σελίδες του ημερολόγιού του, θα γνωρίσουμε τη ζωή στο Ενετικό Λιμάνι, θα εξερευνήσουμε τον πέτρινο γίγαντα και θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του βενετσιάνικου στόλου. Είστε έτοιμοι να αποβιβαστούμε μαζί του;

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Πύλη του Μόλου (τέρμα 25ης Αυγούστου).

«Μία δερμάτινη τσάντα μάς αφηγείται…» – Διαδρομή Πόλης
Παρασκευή 12.08

Ελάτε να ταξιδέψουμε στη συνοικία της Αγίας Τριάδας τότε που ήταν γεμάτη κόσμο, μαγαζιά, ταβέρνες, εργοστάσια. Μαζί με τον Μανωλιό, έναν ταμπακιάρη της περιοχής θα εξερευνήσουμε παλιά εργοστάσια της περιοχής, θα μετρήσουμε και θα σχεδιάσουμε κτίρια, θα ανακαλύψουμε φαρμακευτικά μυστικά, ενώ θα αγναντέψουμε την υπέροχη θέα από τον Κόλπο του Δερματά.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες (06.00μμ – 08.00μμ) με σημείο εκκίνησης την Εκκλησία της Αγίας Τριάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr ή επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης στο mail edu@exploration.gr η στο τηλέφωνο +30 6948 822 622.

Και… η εξερεύνηση ξεκινά!

Περισσότερες πληροφορίες:
Exploration Children’s Museum
www.exploration.gr | info@exploration.gr
+30 6948 822 622

Τα σχόλια είναι κλειστά.