Ηράκλειο:Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης η εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ευγενίου πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου η εκδήλωση «Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας». Ο κ Ευγένιος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» καθώς και στην έκθεση φωτογραφιών από το Αρχείο Κουτουλάκη αλλά και των έργων του Μπότη Θαλασσινού.
Οι ομιλητές προσπάθησαν να αναδείξουν το ρόλο που έπαιξαν, ειδικά στις εξεγέρσεις στην Κρήτη, τα κάθε λογής όπλα, ακόμα και τα αυτοσχέδια σπαθιά και ρόπαλα, συνδέοντας τα με την επιθυμία των κρητικών για την ελευθερία.
Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Βαγγέλης Τζούκας ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο επέδρασε αποφασιστικά η τεχνολογία του πολέμου στις απελευθερωτικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 19ου αιώνα, με έμφαση στην περιοχή της Κρήτης.
Από την πλευρά του ο συλλέκτης και ιστορικός Ευτύχης Τζιρτζιλάκης αναφέρθηκε στη δίψα των κρητικών για την ελευθερία και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσαν να αποκτήσουν οπλισμό ώστε να μπορέσουν να εξεγερθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται...

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται...

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αλκοόλ χωρίς «φρένο» για τους ανηλίκους στην Κρήτη – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τέσσερις στους δέκα 16χρονους καταναλώνουν πέντε ή περισσότερα ποτά...

Ο «αόρατος» εχθρός της όρασης

Συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης γλαυκώματος και καταρράκτη. Η ατμοσφαιρική...

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται να κατάπιε κάλτσα κατά τη διαδρομή προς το σχολείο

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Άγχος πριν από ομιλία σε κόσμο; 5 τρόποι να το «γυρίσετε» υπέρ σας

Μια παρουσίαση στη δουλειά, μια ομιλία σε μια εκδήλωση...