Ηράκλειο:Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης η εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου

Ημερομηνία:

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ευγενίου πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου η εκδήλωση «Όπλα, τεχνολογία του πολέμου και Επαναστάσεις στο μεταίχμιο της νεωτερικότητας». Ο κ Ευγένιος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση «Των Αντρειωμένων τ΄ Άρματα» καθώς και στην έκθεση φωτογραφιών από το Αρχείο Κουτουλάκη αλλά και των έργων του Μπότη Θαλασσινού.
Οι ομιλητές προσπάθησαν να αναδείξουν το ρόλο που έπαιξαν, ειδικά στις εξεγέρσεις στην Κρήτη, τα κάθε λογής όπλα, ακόμα και τα αυτοσχέδια σπαθιά και ρόπαλα, συνδέοντας τα με την επιθυμία των κρητικών για την ελευθερία.
Ο Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαλεβιζίου Βαγγέλης Τζούκας ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο επέδρασε αποφασιστικά η τεχνολογία του πολέμου στις απελευθερωτικές επαναστάσεις και εξεγέρσεις του 19ου αιώνα, με έμφαση στην περιοχή της Κρήτης.
Από την πλευρά του ο συλλέκτης και ιστορικός Ευτύχης Τζιρτζιλάκης αναφέρθηκε στη δίψα των κρητικών για την ελευθερία και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσαν να αποκτήσουν οπλισμό ώστε να μπορέσουν να εξεγερθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ισχυρή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο ...

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου κατά το...

Ηράκλειο:Σύμβαση 2.910.000 ευρώ για νέες φυτεύσεις, συντήρηση...

Ενισχύεται το έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου με εργασίες σε...

Ισχυρή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Ηράκλειο ...

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου κατά το...

Ηράκλειο:Σύμβαση 2.910.000 ευρώ για νέες φυτεύσεις, συντήρηση...

Ενισχύεται το έργο της Υπηρεσίας Πρασίνου με εργασίες σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά:Ολοκλήρωση της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης «Μίκης Θεοδωράκης (1925–2021)

Θέμα: Ολοκλήρωση της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης «Μίκης Θεοδωράκης (1925–2021):...

Με επιτυχία και κοινωνική αποδοχή ολοκληρώθηκε ο Κύκλος Δράσεων «ΣΥΝ-ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» της Περιφέρειας Κρήτης

Με εξαιρετική επιτυχία και με μαζική συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών,...