Ηράκλειο:Παρουσίαση Βιβλίου«Το Εργαστηριακό Σχολείο. Τρία κείμενα του Τζον Ντιούι» του Δ. Αλεξάκη

Ημερομηνία:

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Εργαστηριακό Σχολείο. Τρία κείμενα του Τζον Ντιούι» του συγγραφέα Δημήτρη Αλεξάκη.

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24/1/24 στις 19:00 στην αίθουσα Ανδρόγεω «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2).

Το βιβλίο αναφέρεται σε έναν από τους σημαντικότερους παιδαγωγικούς πειραματισμούς που επηρέασαν βαθιά την προοδευτική και δημοκρατική εκπαίδευση. Για έναν πειραματισμό που υποστήριζε ότι το σχολείο δεν είναι απλώς προετοιμασία για τη ζωή, αλλά η ίδια η ζωή.

Θα μιλήσουν η Ελευθερία Παπαστεφανάκη (εκπαιδευτικός και μεταδιδακτορική ερευνήτρια) και ο Αποστόλης Αδαμίδης (εκπαιδευτικός), ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για ένα από τα σπουδαιότερα πειραματικά σχολεία της δημοκρατικής εκπαίδευσης και της προοδευτικής αγωγής.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Φαρσάρης (εκπαιδευτικός).

Ο Δημήτρης Αλεξάκης είναι εκπαιδευτικός και μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Σας περιμένουμε όλες/όλους εκεί!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει το ταξίδι του...

Εκδηλώσεις το Σάββατο 20/6 και σε Άγιο Γιάννη Χωστό,...

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση τριάντα οικοδομικών τετραγώνων στο...

Ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο ανάπλασης τριάντα οικοδομικών τετραγώνων στο...

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει το ταξίδι του...

Εκδηλώσεις το Σάββατο 20/6 και σε Άγιο Γιάννη Χωστό,...

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση τριάντα οικοδομικών τετραγώνων στο...

Ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο ανάπλασης τριάντα οικοδομικών τετραγώνων στο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσίασε τον ετήσιο απολογισμό του

Όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το...