Ηράκλειο: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ημερομηνία:

Οι βασικές θέσεις του προγράμματος Αγροτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στις Μοίρες, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Στην παρουσίαση μίλησαν ο γραμματέας της ΚΟ & βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γραμματέας του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής Κινήματος Αλλαγής Μενέλαος Γρδικιώτηςυ και ο δ/ντης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης & πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος.

Το πρόγραμμα αφορά τη μείωση στην φορολογία των αγροτικών εισοδημάτων στο 13%, την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από ύψος του Αγροτικού εισοδήματος και την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σημαντικοί παράμετροι αποτελούν ακόμα, η κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, η στήριξη των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών, η βελτίωση της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού, η κινητοποίηση τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη των ελληνοποιήσεων, η δημιουργία δικτύων εμπορίας των προϊόντων, η προστασία από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα για την Κρήτη τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την ένταξη του Νησιού στο μεταφορικό ισοδύναμο, καθώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέκλεισαν την Κρήτη απ’ αυτό, ώστε να μειωθεί το κόστος στην μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και εφοδίων, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών για την εκταμίευση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων για την υλοποίηση σημαντικών εγγειοβελτιωτικών έργων (Φράγματα Φανερωμένης, Πλακιώτισσας) που σήμερα, είτε λιμνάζουν είτε, διατίθενται αλλού.

Ιδιαίτερα συζήτηση έγινε και για την παραγωγή του ελαιολάδου, την χαμηλή τιμή πώλησης του και την μη έγκαιρη, προβληματική και καθυστερημένη δακοκτονία των τελευταίων ετών.

Νωρίτερα τα στελέχη του Κινήματος συναντήθηκαν με τα Προεδρεία και στελέχη, του ΤΟΕΒ Μοιρών, του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου και Συνεταιρισμών Τυμπακίου και Μεσσαράς.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δεύτερη ριζοσπαστική παρέμβαση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου...

Αλέξης Καλοκαιρινός, για ένα διαφορετικό μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Όχι...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τη ΔΕΥΑΗ οι εργασίες...

Δεύτερη ριζοσπαστική παρέμβαση από τον Δήμαρχο Ηρακλείου...

Αλέξης Καλοκαιρινός, για ένα διαφορετικό μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Όχι...

Δήμος Ηρακλείου:Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τη ΔΕΥΑΗ οι εργασίες...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παιδικός κουμπαράς: Κρατική ενίσχυση έως 1.200 ευρώ ετησίως – Δείτε πώς θα εφαρμοστεί

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων με κρατική συμμετοχή ίση με...

Πρόωρος καταρράκτης: Γιατί εμφανίζεται στους νέους – Πόσο επηρεάζουν το στρες και οι οθόνες

Θεωρείται ασθένεια των ηλικιωμένων, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να...

Κρήτη: 5,3 εκατ. τουρίστες αλλά όχι ανάλογα κέρδη – Ανησυχία για τις πρώτες κρατήσεις του 2027

Κλείνουν τα εποχικά ξενοδοχεία – Πότε αναχωρούν τα τελευταία...