Ηράκλειο:Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης αποτελούμενο από τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτή Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιο.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Τοπικού Συλλόγου εργαζομένων ΥΠΑ, αλλά και με προϊστάμενους του αεροδρομίου καθώς και τον αερολιμενάρχη.
Στην συνάντηση οι εργαζόμενοι τόνισαν πως το βασικό πρόβλημα στην λειτουργία το αεροδρομίου είναι ότι όλες οι υποδομές και ο μηχανολογικός εξοπλισμός του αεροδρομίου είναι απαρχαιωμένος. Οι υποδομές και τα μηχανήματα βρίσκονται σε λειτουργία χάρις στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση του προσωπικού. Με την δικαιολογία της μετακόμισης του Αεροδρομίου στο καστέλι τα επόμενα χρόνια, δεν εκσυγχρονίζονται οι υποδομές του αεροδρομίου. Υπάρχει μεγάλη υποχρηματοδότηση από το κράτος με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ανταλλακτικών συστημάτων και υποστελέχωση των υπηρεσιών. Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με τον κλιματισμό του χώρου όπου θα ξεκινήσει η σαιζόν με τον κλιματισμό να μην καλύπτει επαρκώς όλες τις αίθουσες.
Επίσης ανά διαστήματα δημιουργούνται διάφορα προβλήματα με τις συρόμενες πόρτες και τους ιμάντες μεταφοράς των αποσκευών που συνεχώς επιδιορθώνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις και δυσλειτουργία των υπηρεσιών. Ενώ το ραντάρ ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου είναι παλιάς τεχνολογίας και ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία με την υπερπροσπάθεια των συντηρητών του αεροδρομίου. Ακόμα δεν έχουν διορθωθεί οι ζημίες του περιβάλλοντα χώρου από την περυσινή κακοκαιρία που είχε αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο αεροδιάδρομος. Μόνο η ασφαλτόστρωση της πίστας πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου είναι τεράστια.
Ο Συντυχάκης Μανόλης σημείωσε τα εξής : «Tα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι συνέπεια της απελευθέρωσης των αερομεταφορών που ακολούθησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Ο διαχωρισμός του έργου σε εποπτικό έλεγχο και επιχειρησιακή λειτουργία, αρμοδιότητες που ασκούσε ενιαία η υπηρεσία πολιτική αεροπορίας- διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση της αεροναυτιλίας. Αποδεικνύεται περίτρανα και στον κλάδο των αερομεταφορών ότι η πολιτική του κόστους – οφέλους που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού. Όπως αποδείχτηκε και με το τραγικό έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ. Το κράτος και οι κυβερνήσεις θυσιάζουν την ανάγκη του λαού για φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.»
Ενώ στην συνέχεια τόνισε ότι «υπάρχει πείρα από τους εργαζόμενους του αεροδρομίου. Για την πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και τις συνέπειες στην ζωή τους. Να μην ξαναπέσουν στην παγίδα του μικρότερου κακού. Την επόμενη των εκλογών πρέπει να είναι αδύνατη η οποιαδήποτε κυβέρνηση και όσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός. Να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στην δύναμη τους . Οι μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι λαοί. Το σύνθημα η τα κέρδη του ή οι ζωές μας είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Ως ΚΚΕ θα είμαστε στο πλευρό σας μέσα και έξω από την Βουλή και θα στηρίξουμε τα αιτήματα σας. Για αύξηση της χρηματοδότησης του αεροδρομίου και προσλήψεις προσωπικού.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.