Ηράκλειο:Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στον ΕΦΚΑ

Ημερομηνία:

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Ηρακλείου, στον Εσταυρωμένο.
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκε η αγωνία για το μέλλον της υπηρεσίας, αφού τα προβλήματα είναι πολλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό όπου ενώ πριν κάποια χρόνια εργάζονταν 250 εργαζόμενοι, σήμερα εργάζονται μόλις 45, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Νομού Ηρακλείου και του Νομού Λασιθίου. Η υποστελέχωση της υπηρεσίας έχει οδηγήσει όχι μόνο στην εξουθένωση των εργαζομένων αλλά και στην καθυστέρηση χιλιάδων ανθρώπων που εκκρεμούν οι συντάξεις του ή έχουν άλλες εκκρεμότητες με τον ΕΦΚΑ. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι και με το ζήτημα των μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία. Παράλληλα τα ΚΕΠΑ που έχουν την ευθύνη και του Νομού Λασιθίου έχουν μείνει με 9 εργαζόμενους από 28 και ακόμη και αυτούς τους λιγοστούς τους αποσπούν σε άλλες υπηρεσίες. Αντίστοιχα η Οικονομική υπηρεσία που είναι σε επίπεδο περιφέρειας στηρίζεται σε 3 εργαζόμενους, ενώ κι η υπηρεσία ελέγχου μαύρης εργασίας είναι αποδεκατισμένη.
Ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για την κοινωνική ασφάλιση παίρνοντας η μία τη σκυτάλη από την άλλη. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ συνδέεται άμεσα με την διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που σκοπό έχουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την μετατροπή του σε ασφαλιστική εταιρεία. Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν γίνονταν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, αντί για τη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ στην Κρήτη με τη συνεπαγόμενη εντατικοποίηση για τους εργαζόμενους, που δεν επαρκούν για τον τεράστιο όγκο δουλειάς που καλούνται να διεκπεραιώσουν. Τόνισε επίσης πως το ΚΚΕ και μέσα στη Βουλή, αλλά και έξω αναδεικνύει τα προβλήματα αυτά και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για την επίλυσή τους.
Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν την στελέχωση των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα όλα αυτά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, στη δουλειά τους, στην ίδια τους την ζωή να αποτελέσουν κριτήριο στις ερχόμενες εκλογές και να πάρουν την απόφαση να συμπορευτούν και να στηρίξουν το ΚΚΕ παντού και σε όλες τις κάλπες. Μόνο έτσι θα μπορέσει ο λαός να βγει κερδισμένος την επόμενη μέρα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής»...

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του...

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στη Χαϊδελβέργη αύριο η πρώτη διεθνής παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην Παπούρα

Θα περιλαμβάνει δύο υβριδικές διαλέξεις με φυσική παρουσία και...

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τέλος στο «πορτάκι της ντροπής» – Η λύση που βάζει φρένο στις ουρές

Λύση στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργούνταν στις αφίξεις...

Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τα 150 ευρώ – Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Λίγες ημέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής...

«Αυτισμός: Ακολουθώντας τα βήματα στη διαδρομή του φάσματος»

Ενδιαφέρουσα ημερίδα την Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 09:30...