Ηράκλειο:Περιοδική Έκθεση του Μουσείου Καζαντζάκη ΄΄Ο Ανήφορος΄΄στη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Ημερομηνία:

Περιοδική Έκθεση του Μουσείου Καζαντζάκη «Ο Ανήφορος: Το γνωστό-άγνωστο έργο του Νίκου Καζαντζάκη» στη Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου – Δωρεάν ξεναγήσεις

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη με την υποστήριξη της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου πραγματοποιεί την περιοδική έκθεση: «Ο Ανήφορος: Το γνωστό-άγνωστο έργο του Νίκου Καζαντζάκη». Η έκθεση εκτίθεται στο Φουαγιέ της Βικελαίας Βιβλιοθήκης στον 2ο όροφο κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2023.
Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν ξεναγήσεις από τους επιμελητές αυτής, Παρασκευή Βασιλειάδη και Ευάγγελο Χαριτόπουλο. Οι ξεναγήσεις θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 με ώρα έναρξης 17.30. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο info@kazantzaki.gr ή στο 2810 741689.
Η έκθεση περιλαμβάνει πιστό αντίγραφο του χειρόγραφου του Ανήφορου, του έως πρόσφατα άγνωστου έργου του συγγραφέα, που φυλάσσεται και εκτίθεται στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και τεκμήρια που σχετίζονται με τη συγγραφή και την ιστορία του χειρόγραφου και αναδεικνύουν τον πλούτο των Συλλογών του Μουσείου. H έκθεση σχεδιάστηκε με αφορμή την έκδοση του έως πρόσφατα «χαμένου» έργου του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη την περίοδο Νοέμβριος 2022 – Αύγουστος 2023.
Για τις ανάγκες της επανέκθεσης στη Βικελαία Βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με τεκμήρια που φωτίζουν πηγές της έμπνευσης του συγγραφέα, όπως για παράδειγμα η εμπειρία από τη συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων, καθώς και πορτρέτα σημαντικών γυναικών της ζωής του, όπως της Rachel Lipstein-Minc από την οποία, πιθανόν, εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα της Νοεμή στον Ανήφορο.

Επιμέλεια: Παρασκευή Βασιλειάδη και Ευάγγελος Χαριτόπουλος
Γραφιστικός σχεδιασμός: Mosquito A&D
Συνδιοργάνωση: Περιφέρειας Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΓΝΗ: Μεγάλες αντιδράσεις γιατί στη θέση του...

Επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις ακόμη και για στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές,...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12...

O Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι o Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

ΠΑΓΝΗ: Μεγάλες αντιδράσεις γιατί στη θέση του...

Επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις ακόμη και για στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές,...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 12...

O Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός θα είναι o Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το χωριό μου – Συγκινεί το τραγούδι του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη

Νοσταλγία και συναισθήματα για όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε...

Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση επιμένει για κλειστή δομή στην Κρήτη

Παρά το «όχι» από Αρναουτάκη-Μαρινάκη, η κυβέρνηση επιμένει για...

ΠΑΓΝΗ: Μεγάλες αντιδράσεις γιατί στη θέση του ΑΤΜ της Πειραιώς, μπήκε μηχάνημα άλλου παρόχου

Επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις ακόμη και για στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές,...