Ηράκλειο:Πιστό στο ραντεβού με την παγκόσμια κοινότητα των σκακιστών το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Περισσότεροι από 170 σκακιστές από 25 χώρες στο
ACO World Senior (50+) Chess Championship 2023

Για μια ακόμη χρονιά η Κρήτη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας σκακιστικής κοινότητας, με το Διεθνές Τουρνουά ACO World Senior Chess Championship 2023 που πραγματοποιείται το διάστημα από 1 έως 9 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*.

Στο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5* βρέθηκαν περισσότεροι από 170 σκακιστές από 25 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι Grand Master Falko Bindrich, Σπύρος Σκεμπρης, Zigurds Lanka και Daniel King, ο International Master Tobias Hinreise, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Maitre Σπύρος Ιλαντζης.
Όπως κάθε χρόνο, το Τουρνουά πλαισιώθηκε από επιδείξεις σιμουλτανέ, διαλέξεις και αγώνες blitz, επιφυλάσσοντας πολλές συγκινήσεις και ανατροπές στους συμμετέχοντες και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία παρτίδα.
Άξιο αναφοράς είναι και η δυνατότητα που δόθηκε για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρήτης, της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης, αλλά και της προώθησης της κρητικής διατροφής μέσα από την φιλοξενία πέντε αστέρων που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort 5*, προβολή που μέσα από τους λογαριασμούς του ACO World Senior (50+) Chess Championship 2023, αλλά και των ίδιων των σκακιστών, «ταξίδεψαν» την Κρήτη και το Φόδελε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αναλυτικά αποτελέσματα και φωτογραφίες του τουρνουά, μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης εδώ: https://amateurchess.com/

Τα σχόλια είναι κλειστά.