Ηράκλειο:Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για το Μάνο Χατζηδάκη στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Μικρές ιστορίες της πόλης»

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η πρώτη από μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης η πρώτη διάλεξη είχε θέμα «Το μεγάλο όνειρο του Μάνου Χατζιδάκι. Μουσικός Αύγουστος, Μουσική Ακαδημία. Το Ηράκλειο Κέντρο Μεσογειακών Μουσικών σπουδών» με ομιλητή τον Λυκειάρχη και θεολόγο Νίκο Κοπιδάκη.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη σε δήλωσή της σχετικά με την διοργάνωση των εκδηλώσεων ανέφερε τα εξής: «Η σκέψη που μας οδήγησε στη διοργάνωση αυτών των ομιλιών ήταν να αναδείξουμε ή και να αποκαλύψουμε γεγονότα, ιστορικές περιόδους, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή του Ηρακλείου στο πέρασμα του χρόνου και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της πόλης μας, μιας πόλης με πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα» .
«Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε «Μικρές ιστορίες της πόλης» να τις θυμηθούμε ή και να τις γνωρίσουμε, και ίσως να διδαχτούμε και να εμπνευστούμε από αυτές.Σε κάθε γωνιά, κάθε δρόμο και κάθε πλατεία, ζει μια ιστορία. Και κάθε ιστορία ζωντανεύει μέσα από το κοινό μας παρελθόν και την προσδοκία ενός καλύτερου μέλλοντος» επεσήμανε η Αντιδήμαρχος.

Στη διάλεξη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτη κ.κ Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας κ. Γεωργία Μηλάκη, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Φιλαρέτη Χρονάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργος Τσαγκαράκης και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Κώστας Βαρβεράκης.

Οι διαλέξεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή και απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους με στόχο να γνωρίσουν, να διδαχτούν και να εμπνευστούν από αυτές και θα πραγματοποιούνται πάντα στην αίθουσα”Θεοτοκόπουλος” της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων στο Γωνιανό...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο...

« Οι Τέσσερις Εποχές του Θρόνου” από...

Στο Θραψανό 17 Αυγούστου η πρώτη παράσταση - Ακολουθούν...

Ηράκλειο:Τη μνήμη των 23 εκτελεσθέντων στο Γωνιανό...

Ο Δήμος Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο...

« Οι Τέσσερις Εποχές του Θρόνου” από...

Στο Θραψανό 17 Αυγούστου η πρώτη παράσταση - Ακολουθούν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος τη Δευτέρα 17 Αυγούστου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Δευτέρα 17 Αυγούστου...

Το φάρμακο που μειώνει την «κακή» χοληστερόλη

Μία νέα θεραπευτική προσέγγιση που χορηγείται μόλις δύο φορές...

Στροφή των Ελλήνων στο οργανωμένο ταξίδι και στο εξωτερικό

Ξεχωρίζει το ενδιαφέρον για τις χώρες της Αδριατικής, όπως...

Πρώτο θέμα στον βρετανικό Τύπο η φονική πυρκαγιά στη Σαλαμίνα

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις άλλες χώρες...