Ηράκλειο: Η Πολιτική Προστασία θα αποφασίσει για το «λουκέτο» της λαϊκής

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα αποφασίσει για το αν θα μπει «λουκέτο» στην λαϊκή αγορά του Μασταμπά, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ Κρήτης και στην Μαρία Μπινιχάκη, ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Όπως επεσήμανε, στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε αρκετές παραβάσεις. «Για τις μάσκες όχι τόσο επειδή μόλις δουν αστυνομία τις βάζουν. Τρεις μόνο βεβαιώθηκαν σε λαϊκές τις τελευταίες ημέρες. Αυτό που δεν μπορεί εύκολα να διορθωθεί είναι η παραβίαση των αποστάσεων και ο έλεγχος βεβαιώνει την παράβαση γιατί είναι δύσκολο να επανέλθει στην απόσταση των πέντε μέτρων. Αυτές ήταν οι 14 παραβάσεις, εκτός των άλλων που βεβαιώθηκαν, οι υπόλοιπες ήταν μικρότερος αριθμός. Επειδή όμως ο νόμος λέει ότι όταν οι παραβάσεις μέσα στη λειτουργία της λαϊκής ξεπερνούν τις πέντε, τίθεται σε λειτουργία αυτόματα η διαδικασία που λέει ότι η ένσταση της δημοτικής αστυνομίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για αναστολή λειτουργίας είναι αυτονόητη».

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, η αναστολή λειτουργίας έγινε την Παρασκευή και τη Δευτέρα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Πολιτική Προστασία το θέμα. «Δεν ξέρω αν απαντήσει αμέσως, αν απαντήσει πριν την Τετάρτη η λαϊκή θα είναι κλειστή, διαφορετικά όταν έρθει η ποινή θα εκτελεστεί».

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ακόμη μια λαϊκή που απασχολεί τις αρχές είναι εκείνη που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη. «Έγιναν κι εκεί οι απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις και περιμένουμε να επανέλθει η Δημοτική Αστυνομία για ελέγχους στη συγκεκριμένη λαϊκή. Τότε θα διαπιστωθεί αν έχουν συμμορφωθεί οι συμμετέχοντες».https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.