Ηράκλειο: Πως κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες & βίντεο

Ξενάγηση στους μηχανικούς της Ανατολικής Κρήτης, στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου, οργάνωσε πριν από λίγες ημέρες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, τ.μ. Ανατολικής Κρήτης) σε συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ (κατασκευαστής του νέου αεροδρομίου). Κατά την ξενάγηση έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου ενώ έγιναν και λήψεις από τα έργα που έχουν μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί.

Το έργο όπως αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Μπικάκης( κοινοποίησε τις φωτογραφίες και το βίντεο), αποτελείται από την κατασκευή του τερματικού σταθμού, το διάδρομο προσγείωσης μήκους 3200 μέτρων, (με δεύτερη βοηθητική λωρίδα), δύο λωρίδων σύνδεσης με το υπάρχον αεροδρόμιο και τους δρόμους σύνδεσης με τον Βόρειο Οδικό Άξονα (ΒΟΑΚ) και με τον Νότο (ΝΟΑΚ), μέσω ενός νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες εξπρές και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης προς κάθε κατεύθυνση.

Δείτε το βίντεο:

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στατιστικά στοιχεία εξέλιξης του έργου καθώς και άλλα που δόθηκαν κατά την επίσκεψη.

Πρόκειται να εξυπηρετήσει στην εκκίνηση 10.000.000 επιβάτες, ενώ κατά την περίοδο παραχώρησης αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000.000. Θα είναι ένα «πράσινο αεροδρόμιο» με δική του παραγωγή και διαχείριση ενέργειας, ενώ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα δοθεί έμφαση στη μείωση του αποτυπώματος CO2.https://www.ekriti.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.