Ηράκλειο: Πότε και από πού θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας

Η έναρξη των εργασιών γίνεται από το βόρειο κομμάτι της Πλατείας ενώ τον Φλεβάρη, οι εργασίες θα συνεχιστούν μπροστά από τα καταστήματα

Ηράκλειο: Πότε και από πού θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας

Έναν και πλέον μήνα, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Βασίλη Λαμπρινό, ξεκινούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες αναβάθμισης και εξωραϊσμού της Πλατείας Ελευθερίας, η οποία πρόκειται να αλλάξει όψη με στόχο η γενικότερη εικόνα να κουμπώσει αισθητικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά με το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Πρόκειται για μια Πλατεία η οποία δεν… αγαπήθηκε από μια μεγάλη μερίδα Ηρακλειωτών, οι οποίοι καυτηρίαζαν κυρίως την εικόνα των μαρμάρων και των φωτιστικών, όπως και τις δεκάδες παγίδες ατυχήματος.

Με το έργο ανακαίνισης της Πλατείας, θα ξηλωθούν τα μάρμαρα τα οποία θα αντικατασταθούν με τοπική πέτρα ενώ θα ενισχυθούν τα στοιχεία πρασίνου.

Η έναρξη των εργασιών γίνεται από το βόρειο κομμάτι της Πλατείας ενώ τον Φλεβάρη, οι εργασίες θα συνεχιστούν μπροστά από τα καταστήματα.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που στοχεύουν τόσο στη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες όσο και στη βελτίωση του μικροκλίματος, αυξάνοντας το αστικό πράσινο.

Το συνολικό χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες, ωστόσο στόχος της δημοτικής αρχής είναι οι βαριές εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Δείτε το βίντεο:

neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.