Ηράκλειο:Προχωρά, με αμείωτο ρυθμό, η απομάκρυνση των καταπατητών από τον Καρτερό

Ημερομηνία:

Στον Καρτερό, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, υπήρχε μέχρι πρότινος η γνωστή, σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, «Φαβέλα». Εκεί όπου κυριαρχούσαν οι δεκάδες καταπατητές τα τελευταία 15 χρόνια.

Όμως, η κατάσταση ανομίας άλλαξε, αρχής γενομένης από τις 11 Ιουλίου 2022. Οι μπουλντόζες μπήκαν στο χώρο και η 1η φάση κατεδάφισης είναι γεγονός και αφορά περίπου 65 σημεία.
Ακολουθεί η 2η φάση που θα συμπεριλάβει ακόμη 150 κατασκευές και τροχόσπιτα.

Πρόκειται για καταπατήσεις που καταλαμβάνουν έκταση 2,5 στεμμάτων, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι αξιοσημείωτο ότι οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης από την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου είχαν εκδοθεί από το 2013.
Πλέον, οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ορισμένοι από τους καταπατητές δήλωσαν πως δεν τους είχε δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας, να μαζέψουν τα πράγματά τους. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: είχαν προειδοποιηθεί τουλάχιστον 30 ημέρες νωρίτερα, διάστημα ικανό για να απομακρυνθούν οικεία βούληση, έχοντας μαζέψει όλα τους τα υπάρχοντα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, καθώς και οι εργαζόμενοι του, ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, για τη συνεισφορά τους στην διαδικασία απομάκρυνσης των καταπατητών και την υποστήριξή τους από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των νέων Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Καρτερό, του «στολιδιού» όλης της Ελλάδας για τα αθλήματα άμμου.

Και φυσικά, ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την καθημερινή στήριξη και την ανυπολόγιστη συμβολή του, προκειμένου το ΕΑΚ Ηρακλείου να ανταποκρίνεται άψογα στην αποστολή του προς την αθλητική οικογένεια.

Το κράτος λειτουργεί και αυτό είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του συνόλου στη χώρα μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σταματάει (και επισήμως) το έργο της πρώην...

Διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά τον αγιασμό (Στις...

Δήμος Ηρακλείου:Λαμπερή αυλαία του 3ου Φεστιβάλ των...

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου Με την πολυαναμενόμενη συναυλία...

Σταματάει (και επισήμως) το έργο της πρώην...

Διαμαρτυρία και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μετά τον αγιασμό (Στις...

Δήμος Ηρακλείου:Λαμπερή αυλαία του 3ου Φεστιβάλ των...

Το πρόγραμμα της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου Με την πολυαναμενόμενη συναυλία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρήτη: Εντοπίστηκαν να αναζητούν λαγούς με προβολέα – Πρόστιμο 1.000 ευρώ και αυτόφωρο

Στα χέρια των αρμόδιων αρχών βρέθηκαν δύο άτομα στην...

Έρχονται νέα SMS για προληπτικές εξετάσεις

Νέα SMS αναμένεται να αποσταλούν τους επόμενους μήνες για...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου,...

Απάτη “μαμούθ” 40 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου “εντόπισε” η Αρχή για το Ξέπλυμα

Σαράντα έξι άτομα μέσω εταιριών έλαβαν βεβαίωση επιστροφής ύψους...