Ηράκλειο:Προχωρά, με αμείωτο ρυθμό, η απομάκρυνση των καταπατητών από τον Καρτερό

Ημερομηνία:

Στον Καρτερό, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, υπήρχε μέχρι πρότινος η γνωστή, σε όλους τους πολίτες του Ηρακλείου, «Φαβέλα». Εκεί όπου κυριαρχούσαν οι δεκάδες καταπατητές τα τελευταία 15 χρόνια.

Όμως, η κατάσταση ανομίας άλλαξε, αρχής γενομένης από τις 11 Ιουλίου 2022. Οι μπουλντόζες μπήκαν στο χώρο και η 1η φάση κατεδάφισης είναι γεγονός και αφορά περίπου 65 σημεία.
Ακολουθεί η 2η φάση που θα συμπεριλάβει ακόμη 150 κατασκευές και τροχόσπιτα.

Πρόκειται για καταπατήσεις που καταλαμβάνουν έκταση 2,5 στεμμάτων, η οποία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και είναι αξιοσημείωτο ότι οι σχετικές αποφάσεις κατεδάφισης από την Πολεοδομία του Δήμου Ηρακλείου είχαν εκδοθεί από το 2013.
Πλέον, οι αποφάσεις αυτές εφαρμόζονται και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Ορισμένοι από τους καταπατητές δήλωσαν πως δεν τους είχε δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας, να μαζέψουν τα πράγματά τους. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: είχαν προειδοποιηθεί τουλάχιστον 30 ημέρες νωρίτερα, διάστημα ικανό για να απομακρυνθούν οικεία βούληση, έχοντας μαζέψει όλα τους τα υπάρχοντα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ε.Α.Κ. Ηρακλείου, καθώς και οι εργαζόμενοι του, ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, για τη συνεισφορά τους στην διαδικασία απομάκρυνσης των καταπατητών και την υποστήριξή τους από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας των νέων Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων στον Καρτερό, του «στολιδιού» όλης της Ελλάδας για τα αθλήματα άμμου.

Και φυσικά, ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την καθημερινή στήριξη και την ανυπολόγιστη συμβολή του, προκειμένου το ΕΑΚ Ηρακλείου να ανταποκρίνεται άψογα στην αποστολή του προς την αθλητική οικογένεια.

Το κράτος λειτουργεί και αυτό είναι προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του συνόλου στη χώρα μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...

Ηράκλειο:Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά. Ο Ιανουάριος συνεχίζεται με...

Κλείνει τη Δευτέρα ο κύριος διάδρομος του...

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στις υποδομές του διαδρόμου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μαγνήσιο: Πόσο χρειαζόμαστε για να αποφύγουμε την άνοια και να μη γεράσει το μυαλό

Εάν αυξήσουμε τη διατροφική πρόσληψη ενός πολύτιμου μετάλλου, που...

Ανήλικη παραβατικότητα: Ένα πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο πίσω από τη δημόσια ανησυχία

Τι δείχνουν τα στοιχεία. Η ανήλικη παραβατικότητα επανέρχεται συνεχώς με...

Copernicus: Έντονη η ξηρασία στην Κρήτη παρά τις βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου

Τι δείχνουν τα δεδομένα υγρασίας εδάφους – Δείτε τους...

Επίδομα μητρότητας 2026: Γιατί θα είναι αυξημένο – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Αύξηση 2,4% λόγω της αναπροσαρμογής των συντάξεων από την...