Ηράκλειο:Προχωρούν τα μεγάλα έργα σε Ενετικά Τείχη και Πάρκο Ερυθραίας

Ημερομηνία:

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Σημαντικά έργα που αλλάζουν την όψη της πόλης και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου , ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στο Πάρκο Ερυθραίας στην περιοχή των Μεσαμπελιών όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση του πρώτου τμήματος της εργολαβίας . Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.
Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα. Το πρώτο από αυτά τα τρία ,είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη (6,7 κοινόχρηστοι χώροι και τα υπόλοιπα 7,3 παράπλευροι οδοί και πεζοδρόμια).
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Ενετικά Τείχη όπου συνεχίζονται, επίσης με ικανοποιητικούς ρυθμούς, τα έργα της δεύτερης φάσης διαμόρφωσης- αποκατάστασης του ισόπεδου τμήματος των Τειχών. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό το πρώτο τμήμα που θα δοθεί σε χρήση (από τον Προμαχώνα Βιτούρι μέχρι την Πύλη Βηθλεέμ). Έχουν γίνει: η προετοιμασία για τη διαμόρφωση της περιπατητικής διαδρομής, η διαμόρφωση μονοπατιών από φυσικούς λίθους ανάμεσα στη φύτευση, οι φυτεύσεις, οι υποδομές για ηλεκτροφωτισμό και άρδευση, όπως έχει τοποθετηθεί ο οικίσκος-αναψυκτήριο μέσα στον πευκώνα του προμαχώνα Ιησού για τις ανάγκες των επισκεπτών του Μνημείου. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση ειδικής μπάρας προστασίας σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.
Αμέσως μετά την επίσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα Ενετικά Τείχη και στο Πάρκο Ερυθραίας το Ηράκλειο θα αποκτήσει δύο κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και αναψυχής δεκάδων στρεμμάτων που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες τμήμα των έργων θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό. Με μεθοδική και καθημερινή δουλειά συνεχίζουμε την προσπάθεια για να αλλάξουμε το Ηράκλειο, αναβαθμίζοντας ουσιωδώς τους κοινόχρηστους χώρους του και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου : Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης...

Στην τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης 135 μέτρων στην οδό...

Δήμος Χερσονήσου:Σε τακτική βάση οι συνεδριάσεις Δημάρχου...

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας δέσμευσης για συνεχή βελτίωση...

Δήμος Ηρακλείου : Τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης...

Στην τοποθέτηση κεντρικού αγωγού ύδρευσης 135 μέτρων στην οδό...

Δήμος Χερσονήσου:Σε τακτική βάση οι συνεδριάσεις Δημάρχου...

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας δέσμευσης για συνεχή βελτίωση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καταγγελία για Φαλάσαρνα: Μουσική στη διαπασών, ξαπλώστρες στο νερό και νεκρά χελωνάκια στην παραλία

Τι αναφέρεται στην καταγγελία. Σε μια σοβαρή δημόσια καταγγελία προχώρησε...

H καρδιά του πολιτισμού “χτυπά” στο Αμάρι – Ξεκινά το 10ο φεστιβάλ

Το 10ο Amari Green Festival ξεκινά στο Αμάρι Ρεθύμνου,...

Σημαντική ανακάλυψη: Συστατικό του ελαιολάδου ανοίγει το δρόμο για θεραπεία σοβαρών ασθενειών

Εξαιρετικά σοβαρά τα ευρήματα έρευνας Ελλήνων και Τούρκων επιστημόνων. Μια...

Γιατί είναι περισσότερα τα διαζύγια το καλοκαίρι;

Πώς θα προστατεύσετε τη σχέση σας. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει,...