Ηράκλειο:Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Δήμο Μαλεβιζίου κατά της Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον ΒΟΑΚ

Ημερομηνία:

Να μην αποκοπεί η αναπτυξιακή προοπτική του πολεοδομικού συγκροτήματος Γαζίου από το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα θα ζητήσει με τη προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε την προσφυγή στο ΣτΕ κατά της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων στο έργο «Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ): τμήμα Χανιά – Ηράκλειο», για την ενσωμάτωση στο σχεδιασμό του έργου των υφιστάμενων υποτμημάτων των παρακάμψεων Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ.
Με την προσφυγή του ο Δήμος Μαλεβιζίου θα ζητήσει την μερικώς υπογειοποίηση του νέου δρόμου κατά μήκος του Γαζίου ή την δημιουργία υπόγειων διαβάσεων – συνδέσεων των πολεοδομικών ενοτήτων βορείως και νοτίως του ΒΟΑΚ.
Το ζήτημα της απρόσκοπτης σύνδεσης των βόρειων με τα νότια τμήματα του οικιστικού συγκροτήματος του Γαζίου είχε θέσει ήδη ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.
Όπως είχε από την πρώτη στιγμή τονίσει ο Δήμαρχος, θα πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη σύνδεση των νότιων οικισμών Αγίων Θεοδώρων, Αγίας Παρασκευής, Κολυβά και Αγίου Παντελεήμονα με το Γάζι ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αναπτυξιακή προοπτική των περιοχών αυτών.
Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς το υπουργείο Υποδομών δεν έλαβε υπόψιν του τις παρατηρήσεις που έθετε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης επί της ΜΠΕ του έργου στην οποία είχαν συμπεριληφθεί οι ενστάσεις του Δήμου Μαλεβιζίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις απάτης , 7 τελεσμένες...

Συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον -4- ημεδαποί Είχαν αφαιρέσει ...

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην ανατρεπτική κωμική...

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ανατρεπτική κωμική …...

Ηράκλειο:Εξιχνιάσθηκαν 16 περιπτώσεις απάτης , 7 τελεσμένες...

Συνελήφθη ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον -4- ημεδαποί Είχαν αφαιρέσει ...

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου στην ανατρεπτική κωμική...

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ανατρεπτική κωμική …...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

“Βαγγέλη μου”: Ένα τραγούδι στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

"Βαγγέλη μου" Ένα τραγούδι στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Λόγια καρδιάς...

Ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για την Προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και την Εμπορική Αξιοποίηση

Στο Ηράκλειο βρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας...