Ηράκλειο:Πρόταση από τον κ Γεώργιο Σισαμάκη για πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας

Ημερομηνία:

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Αγαπητέ Υπουργέ
Αγαπητέ Πρόεδρε

Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες την καταστροφή που συντελείται με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και φυσικό περιβάλλον. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση του covid-19 επιτάσσουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων στους σχεδιασμούς της Κεντρικής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας τίθενται στις βασικές προτεραιότητες στην άσκηση πολιτικών για την ανθεκτικότητα των Τοπικών κοινωνιών.

Η ασφάλεια που πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες απέναντι σε φυσικά φαινόμενα όπως ο σεισμός , καταστροφές όπως οι πλημμύρες ή οι πυρκαγιές, υγειονομικές κρίσεις όπως το φαινόμενο της πανδημίας του covid-19 , είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός τόπου διότι συνδέεται με την ομαλή ζωή, την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο των τοπικών κοινωνιών.
Με το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” οι Δήμοι υπέβαλλαν προτάσεις έργων και δράσεων διαφόρων κατηγοριών για χρηματοδότηση οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης.

Τόσο ως Δημοτική Παράταξή “Ηράκλειο για όλους” όσο και ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου στους τομείς Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της υπαίθρου και Τουρισμού προτείνουμε την άμεση αξιολόγηση όλων των προτάσεων των Δήμων που αφορούν τους τομείς της Πολιτικής προστασίας και της αντιμετώπισης των συνεπειών του covid-19 .

Η άμεση αξιολόγηση και χρηματοδότηση κατά προτεραιότητα αυτών των δράσεων θα βοηθήσει τις Τοπικές Κοινωνίες να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα ανθεκτικότητας και σήμερα αλλά και στο άμεσο μέλλον. Θα ενδυναμώσουν το αίσθημα της ασφάλειας και στους πολίτες και τους επισκέπτες του τόπου μας και θα ενισχύσουν τελικά το αναπτυξιακό άλμα που έχουμε ανάγκη ως χώρα .”
Με εκτίμηση
Σισαμάκης Γιώργος
Επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»
Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην...

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο...

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην...

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο...

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απογειώνεται το «Ν. Καζαντζάκης»: Άνοδος 5% στην επιβατική κίνηση το επτάμηνο

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου διακινήθηκαν πάνω από 66.000...

Αγωνία στο Ηράκλειο: 9χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε κατασκήνωση του...

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, προσφέροντας...