Ηράκλειο:Προβολή Ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΑΚ από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Ημερομηνία:

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
«Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»
Παρασκευή 26 Απρίλη, 8μμ,
Κτίριο ΤΕΕ – ΤΑΚ (Πρεβελάκη και Γρεβενών)
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών – Παράρτημα Ηρακλείου παίρνει την πρωτοβουλία να προβάλει την κωμωδία «Θανάση σφίξε κι αλλο το ζωνάρι». Πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος Θανάσης Βέγγος, ο οποίος μαζί με την γυναίκα του παλεύουν να τα βγάλουν πέρα μέσα σε μία δύσκολη καθημερινότητα μεγαλώνοντας και τα δύο μικρά παιδιά τους.
Η ταινία, παρά τις πολλές δεκαετίες που έχουν περάσει από τα γυρίσματά της, παραμένει επίκαιρη και μέσα από το καυστικό της χιούμορ αναδεικνύει τις ταξικές αντιθέσεις, τη σήψη και ανηθικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών, και την τιμιότητα και εργατικότητα της εργατικής τάξης. Ταυτόχρονα δείχνει πως οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, και ιδιαίτερα οι νέοι γονείς, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, ακόμα και εκβιαστικά διλήμματα, και για το καλό και τον μέλλον των παιδιών τους να μπουν στον αγώνα.
Καλούμε λοιπόν στην προβολή της ταινίας όλες και όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τις νέες συναδέλφισσες που βιώνουν καθημερινά την ταξική καταπίεση και την πολύμορφη έμφυλη βία σε όλες τις πλευρές της ζωής τους, ώστε να πάρουμε όλες και όλοι δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίσουμε μαζί μέσα από τις γραμμές του σωματείου κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, και να διεκδικήσουμε δικαιώματα που είναι αντάξια των εργαζομένων του 21ου αιώνα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται...

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...

Αγωνία για 14χρονο ΑμεΑ στο Ηράκλειο: Φέρεται...

Σοβαρά ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ...

Δίπλα στο Αρκαλοχώρι για μία ακόμα χρονιά...

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζουν να βρίσκονται...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη Βραδιά Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η επιστήμη βγαίνει από τα εργαστήρια και συναντά την...

Τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Ρεθύμνου

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος...

Συνάντηση εργασίας για την πορεία της μελέτης της Παράκαμψης Ελούντας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη...

Αγροτικές ενισχύσεις: Κίνδυνος για τις πληρωμές λόγω ΟΣΔΕ – «Κανένας αγρότης να μη μείνει απλήρωτος»

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ενωτικών αγροτοκτηνοτροφικών ομοσπονδιών...