Ηράκλειο: “Αλλαγή απόφασης για την λαϊκή αγορά της Αλικαρνασσού”

Την αλλαγή της απόφασης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αφορά στην χωροθέτηση της πρώτης μόνιμης δημοτικής αγοράς σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου αναδεικνύει ο Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως είναι γνωστό, η χωροθέτηση της συγκεκριμένης λαϊκής αγοράς είχε λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στις 14 Ιουνίου 2019, ενώ ο Δήμος Ηρακλείου έχει ήδη προχωρήσει σε εργασίες προετοιμασίας του ακινήτου αλλά και έργα για την τήρησή των απαραίτητων όρων ασφαλείας που έθετε η διοίκηση των φυλακών. Ωστόσο, ενώ και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε συναινέσει στην σχετική απόφαση στις 18 Ιουνίου του 2019, με νεότερη γνωμάτευσή του, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, απέρριψε την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηρακλείου.

«Πρόκειται για μια απόφαση που αιφνιδιάζει, ανατρέπει τον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου ενώ ταυτόχρονα κλονίζει την αξιοπιστία της κεντρικής διοίκησης, που άλλα αποφασίζει το 2019 και άλλα το 2020». Αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτή η παλινωδία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, γι’ αυτό και καλώ τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και να απαντήσει στο εάν τελικά συναινεί ή όχι, στην εγκατάσταση μόνιμης δημοτικής αγοράς στο συγκεκριμένο ακίνητο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.